Podaci miliona korisnika završili na internetu: Wyze potvrdio grešku - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

Podaci miliona korisnika završili na internetu: Wyze potvrdio grešku

Startup koji proizvodi sigurnosne kamere Wyze potvrdio je da je pretrpeo curenje podataka ranije u toku mjeseca, pa je tako ostavio podatke miliona mušterija izložene na internetu.

Šifre i finansijke informacije nisu izložene, ali email adrese, nazivi Wi-Fi mreža, kao i informacije o fizičkoj veličini 2.4 miliona korisnika ostavljene su nezaštićene od 4. decembra do 26. decembra, javila je kompanija.

Podaci su slučajno ostavljeni izloženim u toku prebacivanja u novu bazu podataka kako bi se unos podataka olakšao. Radnik koji je to radio nije poštovao sigurnosne protokole u toku procedure, piše u blog postu na njihovom sajtu.

Među podacima koje su ispustili bila je visina, težina, pol i druge informacije o zdravlju za 140 beta korisnika koji su bili uključeni u testiranje novog hardvera, saopštili su iz kompanije.

Kompanija je rekla da nema dokaza da su korisnička imena bila izložena ali su svakako izlogovali sve korisnike, savetujući im da naprave nove kredencijale. Korisnici takođe mogu da očekuju automatsko resetovanje kamera kako bi se uspostavili dodatni sigurnosni koraci.

Iz Wyze-a su saopštili da vrlo ozbiljno shvataju bezbednost svojih korisnika i da će ispitati proceduru.

Izvor. B92/PCpress

Danas objavljeno

Stare dobre Olympus kamere će sada biti preimenovane u OM sistem

Vanja A

Android 12L najavljen za sklopive uređaje i uređaje sa velikim ekranom

Vanja A

Call of Duty: Vanguard veličina instalacije dostiže 93 GB na konzolama, mnogo manje nego ranije

Vanja A

Ostavite komentar