6. Jula 2019.

Pod NATO zastavom pjevali ustaške pjesme

Big Portal

Tokom vojne vježbe u Hrvatskoj, održane povodom desetogodišnjice članstva Hrvatske u NATO, hrvatski vojnici su zajedno sa pripadnicima takozvane vojske Kosova pjevali ustaške pjesme o klanju Srba, pišu Večernje novosti, pozivajući se na nezvanične izvore.

Kako navode Novosti, skandalozan nastup hrvatskih i albanskih vojnika sa samoproglašenog Kosova dogodilo se kasno uveče 5. juna na poligonu “Eugen Kvaternik” u Slunju.

Hrvati su, pod uticajem alkohola, puštali sa razglasa pjesme iz crne epohe NDH, u čemu im se pridružilo i dvadesetak pripadnika oružanih snaga tzv. Kosova.

Sve to se dogodilo u prisustvu pripadnika Oružanih snaga BiH, koji nisu učestvovali u ustaškom “natpjevavanju”.

?edan od pripadnika OS BiH srpske nacionalnosti, snimio je događaj mobilnim telefonom, ali ga je hrvatski bezbjednjak natjerao da taj snimak obriše.

Kasnije je, međutim, taj jedini pripadnih Oružanih snaga BiH srpske nacionalnosti o cijelom događaju sastavio izvještaj, pišu Novosti.

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin je povodom ovog događaja izjavio da je za Srbiju neprihvatljivo bilo kakvo pojavljivanje paravojske Kosova.

Vježba “Hitan odgovor” na teritoriji Hrvatske, Slovenije i Mađarske, kojom je Hrvatska obilježavala desetogodišnjicu ulaska u NATO, trajala je od 10. maja do 6. juna.

sputnik

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare