22. Oktobra 2022.

Počinju besplatne sportske sekcije u banjalučkim školama

Big Portal

Grad ovaj projekat sprovodi u saradnji sa Stručnim sportskim udruženjem “Sportski misli dobro”.

Bojan Božić iz Sportskog udruženja istakao je za “Nezavisne novine” da su prioritet u projektu djeca koja se uopšte ne bave sportom i bitno je da se njima uvedu aktivnosti koje će biti potpuno besplatne.

“Naravno, mogu se prijaviti i sportski aktivna djeca, ali ono što je osnovni cilj to je da se djeci koja idu u školu od drugog do petog razreda obezbijedi dodatna fizička aktivnost “, kazao je on.

U projekat su, kako on kaže, uključeni profesori koji su na stručnom usavršavanju, zatim zaposlene i nezaposlene osobe.

“U projekat su uključeni profesori fizičkog vaspitanja i prioritet imaju profesori koji su na stručnom osposobljavanju, dakle nezaposleni profesori, koji svakako moraju da prođu taj proces stručnog osposobljavanja, kako bi mogli položiti stručni ispit”, poručio je on.

Prema njegovim riječima, u projektu učestvuju i profesori koji su zaposleni u školama, te im je ovo dodatni angažman, i nezaposleni profesori koji se mogu prijaviti kroz konkurs.

“Projekat traje godinu dana, a obuhvaćeno je 19 škola u Banjaluci koje su se prijavile i angažovan je 21 profesor”, poručio je Božić.

Mirna Savić Banjac, savjetnica gradonačelnika za kulturu i socijalnu politiku, zahvalila je ovom prilikom profesorima, kao i direktorima škola na razumijevanju i želji da učestvuju u ovom veoma važnom projektu za razvoj sporta grada Banjaluke.

“Ujedno ih ovim putem molim da profesorima u njihovim školama omoguće nesmetan rad i daju dodatnu podršku u realizaciji projekta”, istakla je Savić Banjčeva.

Dodala je da je u prošlogodišnjem projektu učestvovalo oko 1.300 djece, te se pokazalo da projekat ima najveći značaj u prigradskim školama.

“Realizacija ovog projekta je neophodna, jer njime doprinosimo povećanju fizičke aktivnosti kod djece mlađeg školskog uzrasta, ali i podizanju svijesti o značaju bavljenja sportom i fizičke aktivnosti u cijelosti kod ove školske populacije”, naglasila je ona.

Kako kaže, u narednim danima biće utvrđeni tačni dani i satnice organizacije sportskih sekcija po školama, čime će početi zvanična primjena projekta u 19 škola na području grada.

Iz Gradske uprave podsjećaju da su se ove školske 2022/2023. godine za učešće u realizaciji navedenog projekta prijavili kako nezaposleni, tako i zaposleni profesori fizičkog vaspitanja, kao profesori na stručnom usavršavanju.

Nezavisne.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare