Počinjemo da slavimo Dolly Parton kako dolikuje - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Počinjemo da slavimo Dolly Parton kako dolikuje

Dugo je čuvana kao kantri ikona, a u mejnstrimu slavljena samo zbog par hitova i možda prije ismijavana zbog izgleda na koji je inače sama ponosna. 

Sada počinjemo da shvatamo veličinu žene koja ume da bilo koju priču pretvori u pesmu, a usput je imala velike stvari iz svog života da sa nama podeli. Ume i da zapaža kod drugih ono što ni sami nisu svesni i otpeva na način kako niko drugi ne ume. 
 
Žena koja je napisala verovatno najveću baladu svih vremena (koju je kasnije dodatno proslavila Whitney Houston), prošlog vikenda je obeležila jubilej – 50 godina kako je Grand Ole Opry član. 
 
Dolly Parton je napravila televizijski specijal za NBC u kojem su učestvovali i Emmylou Harris, Toby Keith, Hank Williams Jr., Dierks Bentley, Margo Price, Lady Antebellum Chris Janson
 
Dolly je iskorisila priliku da objasni neke od svojih pesama pre nego što ih je izvela, što čini da je volimo još više. 
 
Pevala je svoju najprepoznatljiviju Jolene, ali i fantastičnu Coat of Many Colors o kaputiću koji je majka sašila od krpica koje je imala, zbog kojeg su je zadirkivale druge devojčice, a ona ga ponosno nosila zbog majčinog truda. 
 
Ukoliko ste iole poštovalac njenog lika i dela, obavezno pogledajte i nedavno objavljenu antologiju na Netflixu Dolly Parton’s Heartstrings. Osam televizijskih fimova inspirisanih njenim pesmama. 
 

 
Izvor: Mjuznews

Danas objavljeno

Toking heds se plašili zatvora u Jugoslaviji

Vanja A

Brus Vilis postao prvi glumac koji je prodao prava na svog “digitalnog blizanca”

Vanja A

Vila bivše SFRJ u Njujorku prodata za 50 miliona dolara

Zeljka

Ostavite komentar