Počinje velika akcija uređenja: Zajedno za čisto lice našeg grada - BIGportal.ba
Banja Luka

Počinje velika akcija uređenja: Zajedno za čisto lice našeg grada

Pod sloganom „Čisto lice grada“, velika proljećna akcija uređenja i čišćenja grada počinje danas,14. marta.

Prve sedmice obuhvatiće mjesne zajednice Centar 1 i Centar 2, a tokom narednih devet sedmica koliko će da traje, širiće se od centralnih ka prigradskim i seoskim naseljima.

Ove godine, akcija je šireg koncepta i sa dosta novina, sa ciljem uključivanja što većeg broja građana.

Tako je predviđeno da se tokom cijelog proljeća na području svih mjesnih zajednica realizuju različite aktivnosti, poput: uklanjanja kabastog otpada iz domaćinstava, čišćenje i pranje saobraćajnica i javnih površina, iscrtavanje (saobraćajna signalizacija), obnova kolovozne konstrukcije, sadnja, komunalno-inspekcijski nadzor, sanacija deponija, postavka i sanacija komunalne opreme, košenje, uređenje skverova i kružnih tokova, orezivanje stabala, popravke javne rasvjete, i sl.

Aktivnosti će realizovati nadležne gradske službe i izvođači angažovani od strane Grada, ali je od izuzetnog značaja partnerstvo i uključivanje svih naših sugrađana i zainteresovanih grupa građana, zajednica etažnih vlasnika, udruženja i poslovnih subjekata.

Svake subote tokom trajanja akcije u naselju u kojem su sprovedene aktivnosti tokom sedmice, biće postavljeni štandovi na kojima će građani moći da se direktno uključe u akciju uređenja u svom naselju kroz preuzimanje opreme, sadnog materijala ili na drugi prigodan način.

Grad Banja Luka ovim putem poziva sve sugrađane da se uključe u akciju „Čisto lice grada“ i daju doprinos uređenju i ljepšem izgledu svojih ulica i naselja.

Poziv je upućen i zajednicama etažnih vlasnika koje žele da zajedno sakupljaju otpad za reciklažu, da se jave nadležnom Odjeljenju za komunalne poslove. Njima će preduzeće „Čistoća“ postaviti kontejnere za selektivni otpad, a po završetku akcije otpad će otkupiti i tako će ZEV dobiti dodatna sredstva koja može uložiti u uređenje svoje zgrade.

Danas objavljeno

Preminula legenda Borca, Hikmet Kušmić

M.

Nastavljena jesenja sadnja: Nove sadnice na više lokacija u gradu

M.

Zašto nema novih taksista u Banjaluci: Grad spreman da odobri dozvole, udruženja ih stopirala

M.

Ostavite komentar