16. Marta 2021.

Srbija: Počinje u osam – završava kad se dogovore da li nas čeka zatvaranje

Big Portal

Prema izjavama premijerke Srbije, ali i člana Kriznog štaba dr Predraga Kona epidemiološke mere biće pooštrene s obzirom na svakodnevni porast obolelih od kovida-19, koji se za svaka 24 sata uveća za preko 4.000.

Medicinski deo štaba, podsetimo, insistira na najsrožijim merama i njihov stav je prošle sedmice bio da je minimum koji je potreban 7 dana zatvaranja, ali se taj broj povećao sada na 10 ili 14 dana, s obzirom da taj deo štaba smatra da je situacija s koronavirusom u Srbiji polako prela u katastrofalnu jer mesta u bolnicama skoro i da nema.

Dr Kon je sinoć izjavio i da, što se njih tiče, nema kompromisa.

Međutim, drugi deo štaba, onaj ekonomski – politički ima idjametralno suprotne stavove i protivi se bilo kakvom zatvaranju.

Šta nam onda ostaje? Kako navode mediji, to bi moglo biti dodatno skraćivanje radnog vremena, jer stariji osnovci i srednjoškolci su već na onlajn nastavi. Vrtiće još niko nije pomenuo.

Takođe, u medijima su se navodili jošneki mogući scenariji, ali ni jedan nije potvrđen jer ječini se, ova sednica najneizvesnija do sada i veoma su šture informacije do kojih se moglo doći, a koje se tiču toga šta nas od danas čeka.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare