15. Decembra 2020.

Počinje “Snješkovo” u Dječijem pozorištu Republike Srpske

Big Portal

Simbolično otvaranje “Snješkova” biće upriličeno danas u 17.30 časova, a od 18 časova mališani će moći da uživaju u zanimljivoj predstavi.

Iz Dječijeg pozorišta istakli su da je zbog delikatne epidemiološke situacije ovogodišnja manifestacija osmišljena kao vizuelno-scenografski ugođaj ispred glavnog ulaza u pozorište.

  • Dva velika bijela polarna medvjeda, postavljena na ljuljaške u šumi od jelki, likovi su i junaci koji će dočekivati mališane na ulazu u pozorište, a dva “živa” Snješka Bijelića poželjeće im dobrodošlicu – saopštili su iz Dječijeg pozorišta Republike Srpske.

Kako su naglasili, i u samom pozorištu izgrađena je vizuelna bajka od svjetlosti i ukrasa, što će doprinijeti prazničnoj atmosferi.

  • Kako nije moguće organizovati radionice slikanja, čitanja bajki, pripremu slatkiša, škole plesa i ostale sadržaje koji su oduševljavali djecu ranijih godina, program ovogodišnjeg “Snješkova” su redovne predstave sa repertoara Dječijeg pozorišta, koje će se igrati četvrtkom, petkom i subotom u 18, odnosno nedjeljom u 11 časova – naveli su iz Dječijeg pozorišta.

Dodali su da će glavni junak Snješko Bijelić sačuvati duh ranijih manifestacija u “Snješkovu”, jer će poslije svake predstave darivati djecu.

  • Odluka da se uprkos teškim okolnostima izgradi snježni grad motivisana je namjerom da nacionalni teatar ne iznevjeri mališane i njihove roditelje u mjesecu dječijih radosti. Darivanje, kao plemeniti ljudski čin, ono je što mora biti snaga i vjera da smo zajedno i u ovim teškim vremenima – objasnili su iz DPRS.

Djeci će biti priređena i poklon-knjiga “Medna kaša grofice Berte”, Aleksandra Dime, u prevodu Ranka Risojevića.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare