26. Jula 2022.

Počinje peta faza: Marvel objavio planove do 2024.

Big Portal

Koje filmove i serije očekujemo?

Marvel je otkrio planove za sledeću fazu svog filmskog univerzuma tokom San Diego Comic Con, događaja posvećenog stripovima i pop kulturi. Ovo su svi filmovi i televizijske serije koje možemo da očekujemo tokom sledeće faze Marvel filmskog univerzuma:

 • And-Man and the Wasp: Quantummania: Prvi u najnovijoj, petoj fazi jeste nastavak popularnog filma Ant-Man. Treći deo ove sage donosi sve glumce iz prethodnih delova, uključujući Pola Rada, Evanđelin Lili, Majkla Daglasa i Mišel Fajfer. Novo lice je Ketrin Njuton, Džonatam Mejdžors u ulozi Kanga Osvajača i Bil Marej. Ako je sudeći po novim imenima u glumačkoj postavi, vredeće sačekati 17. februar 2023. godine.
 • Secret Invasion: Ova Disney Plus televizijska serija očekuje se na proleće sledeće godine i doneće avanture Nika Fjurija koga i dalje glumi neprikosnoveni Semjuel L. Džekson. Pored njega, glavnu ulogu igra Ben Menolson. Ovaj dvojac učestvovaće u špijunskoj igri u kojoj se vanzemaljska rasa Skrel infiltrirala u najviše redove vlasti. Pored njih tu su i zvezde Olivija Kolman i Emilija Klark, dok scenario potpisuje glavni scenariste serije Mr. Robot. Špijunski triler sa vanzemaljcima zvuči interesantno.
 • Guardians of the Galaxy: Vol. 3: Za mnoge, Guardians of the Galaxy, zajedno sa svojim nastavkom, jedan je od najboljih, ako ne i najbolji Marvel film ikada snimljen, sa čim se apsolutno slažemo. Sjajan humor, odlična dinamika između likova, i veoma zanimljiva radnja postavili su ova dva filma na visoko mesto. Stoga, iskreno se radujemo trećem nastavku koji će na velike ekrane doći petog maja 2023. godine.
 • Echo: Još jedna televizijska serija na Disney Plus striming platformi očekuje se na leto sledeće godine i predstavlja “spin-off” serije Hawkeye u kojoj će fokus biti stalvljen na Maju Lopez. Hawkeye je bio tu i tamo, pa nismo sigurni koliko da očekujemo od još jedne serije iz iste franšize.
 • Loki season 2: Apsolutno ludilo koje jeste televizijska serija Loki dobiće svoju drugu sezonu na leto 2023. godine. U ovom trenutku se vrlo malo zna o ovoj televizijskoj seriji, ali ako je sudeći po prvoj sezoni, očekuje nas veoma interesantan zaplet.
 • The Marvels: 28. Jula 2023. u bioskope stiže nastavak filma Captain Marvel – The Marvels. Ovaj film potpisuje Nija DaKosta, a u glavnoj ulozi će se ponovo naći Bri Larson uz Parka Seo-Džuna, Imani Velani i Tejonu Paris.
 • Blade: Originalna Blade tirlogija (OK, prva dva dela su legendarna, treći malo manje) sa Veslijem Snajpsom u glavnoj ulozi hit je palp kinematografije. Iako se Vesli neće naći u ovom novom restartu franšize, glavnu ulogu preuzeće odlični Maheršala Ali, što izuzetno obećava. Ovaj film očekuje se u bioskopima trećeg novembra 2023. godine.
 • Ironheart: Ova televizijska serija koja na Disney Plus stiže na jesen 2023. Godine prati avanture mladog studenta inženjerstva Ririja Vilijamsa koji uspeva da konstruiše superherojsko odelo nalik na ono koje ne nosio Iron Man. Glavnu ulogu igra Dominik Torn koji će se po prvi put pojaviti u filmu Black Panther: Wakanda Forever.
 • Agatha: Coven of Chaos: Ako niste gledali televizijsku seriju WandaVision odmah ispravite tu grešku, makar zbog prvih nekoliko epizoda dok se sve ne pretvori u klasičnu Marvel superherojsku zavrzlamu. Elem, jedan od najboljih sporednih likova u poslednje vreme, mračna čarobnica Agata Harknes, dobiće svoju televizijsku seriju na zimu sledeće godine. Ovo bi moglo da bude veoma dobro.
 • Daredevil Born Again: Svima omiljeni Daredevil Čarli Koks vraća se u ulogu koja ga je proslavila na proleće 2024. godine. Videli smo ga u najnovijem Spider-Man filmu, tu je i u trejleru za She-Hulk televizijsku seriju, a biće lepo ponovo ga videti na malom ekranu.
 • Captain America New World Order: Sem Vilson je Kapetan Amerika, a najnoviji nastavak poznate franšize očekuje nas 3. maja 2024. godine. Za sada nema mnogo informacija osim da će se Entoni Meki, naravno, ponovo latiti legendarnog štita.
 • Thunderbolts: Ovaj film ima zanimljivu premisu i prati tim nekadašnjih superzlikovaca koji su se promenili i sada žele da pomognu čovečanstvu. Informacija skoro i da nema osim da će se ovaj film u bioskopima pojaviti 26. jula 2024. godine.
 • Fantastic Four: Prestali smo da verujemo da ćemo ikada dobiti kvalitetan film o Fantastičnoj Četvorci. Prvi film u šestoj fazi trebalo bi da se pred publikom pojavi osmog novembra 2024. godine, a moraćemo još malo da sačekamo za neke konkretne informacije o ovom filmu.
 • Avengers: The Kang Dynasty i Avengers: Secret Wars: 2. maj 2025. godine i 7. novembar 2025. godine rezervisani su za dva nova Avengers filma koji će predstavljati završetak Infinity War sage. Pored toga u ovom trenutku ne znamo ništa.

Hoće li vredeti čekanja?

SPIDER-MAN: ™ FAR FROM HOME

Znate kako, ukoliko Marvel filmove posmatrate kao bombastičnu zabavu za “mozak na otavu” situacije, stvarno sumnjamo da ćete se razočarati onim što su nam spremili za naredne dve, dve i po godine. Ukoliko očekujete umetnička dostignuća Žan-Luka Godara ili Andreja Tarkovskog, bojimo se da ćete se razočarati. Marvel je ultimativna zabava uz kokice i kao takav retko kada promaši (iako se i to dešava). Što se nas tiče, možda to ne bude ogroman nivo kvaliteta, ali vrhunski specijalni efekti, zanimljiva priča koja se proteže i nadovezuje kroz mnogo filmova, dobri glumci, efektan humor i intrigantni heroji i negativci su sve što nam je potrebno kako bismo se dobro zabavili.


Izvor: Polygon

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare