Počinje operacija "Kina":"Orlovi" se okupljaju u četvrtak - BIGportal.ba
Košarka Sport

Počinje operacija “Kina”:”Orlovi” se okupljaju u četvrtak

Košarkaška reprezentacija Srbije u četvrtak će početi pripreme za Svetsko prvenstvo u Kini. Selektor Aleksandar Đorđević okupiće najbolje srpske igrače u hotelu “Crown Plaza” i obratiti se medijima. Svetsko prvenstvo je na programu od 31. avgusta do 15. septembra, a Srbija će igrati u Grupi D u Fošanu protiv Angole,…

Košarkaška reprezentacija Srbije u četvrtak će početi pripreme za Svetsko prvenstvo u Kini.

Selektor Aleksandar Đorđević okupiće najbolje srpske igrače u hotelu “Crown Plaza” i obratiti se medijima.

Svetsko prvenstvo je na programu od 31. avgusta do 15. septembra, a Srbija će igrati u Grupi D u Fošanu protiv Angole, Filipina i Italije.

Na startu priprema Đorđević će raditi sa 18 igrača: Miloš Teodosić, Stefan Jović,Vasilije Micić, Bogdan Bogdanović, Dragan Milosavljević, Marko Gudurić, Aleksa Avramović, Dejan Todorović, Vladimir Lučić, Marko Simonović, Nemanja Bjelica, Milan Mačvan, Stefan Birčević, Nikola Jokić, Miroslav Raduljica, Nikola Milutinov, Boban Marjanović, Ognjen Kuzmić.

Reprezentacija će do 21. jula trenirati u Beogradu, a potom slede bazične pripreme na Kopaoniku do 4. avgusta.

Sa planine nacionalni tim ide u Čačak, gde će odigrati trening meč protiv domaćeg Borca. Sledeća provera je 7. avgusta u Zrenjaninu protiv Finske.

Tri dana kasnije u beogradsku “Štark arenu” stiže Litvanija, sa kojom će naši momci već 12. avgusta odigrati uzvratni meč u Kaunasu.

Novi izazov biće tradicionalni “Akropolis kup” u Atini, gde će Srbija 16-18. avgusta igrati protiv Grčke, Italije i Turske

Naš nacionalni tim 20. avgusta putuje u Kinu, gde će imati poslednje tri provere pred Svetsko prvenstvo, pošto će u gradu Šenjangu 23. avgusta igrati protiv Italije, dva dana kasnije sa Novim Zelandom i, na kraju, 27. avgusta protiv Francuske.

Izabranici selektora Đorđevića iz Šenjanga putuju u Fošan, gde 31. avgusta u 9.30 po srednjeevropskom vremenu utakmicom D grupe protiv Angole otvaraju Svetsko prvenstvo u Kini.

Danas objavljeno

Medvedev: Novak da vodi na večeru

Zeljka

Moguće polufinale Srbija – Hrvatska

Zeljka

Pobuna srpskih vaterpolista: Ovo nije normalno

Zeljka

Ostavite komentar