Počinje nastava u OŠ “Branko Ćopić“ u Banjaluci - BIGportal.ba
Banja Luka

Počinje nastava u OŠ “Branko Ćopić“ u Banjaluci

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je danas da OŠ “Branko Ćopić“ Banjaluka iz koje je jedan učenik pozitivan na korona virus sutra počinje sa redovnom nastavom.

– U školu se vraćaju sva djeca, osim razreda iz kojeg je oboljeli učenik. Ta djeca se nalaze u kućnoj izolaciji 14 dana zajedno sa nastavnicima koji su testirani. Oni nisu oboljeli, ali ovo je preventivna mjera – zaključio je Radojičić.

On je nakon današnje sjednice Gradskog štaba za vanredne situacije izjavio da se epidemiološka situacija u gradu nije pogoršavala.

– Sa područja grada su i dalje dva evidentirana slučaja sa virusom korona, treći je slučaj iz Čelinca. Svi su hospitalizovani u Kliničkom centru – dodao je Radojičić.

– Naše informacije su da se svi oboljeli nalaze u dobrom zdravstvenom stanju, da su čak razmišljanja nadležnih ljekara i o otpuštanju kući, u skladu sa propisima kako ne bi nikoga ugrozili- istakao je on.

Radojičić je istakao da je u protekla dva dana primjećen značajan pad broja građana koji se javljaju u Dom zdravlja.

– Očigledno je naša preporuka da se ljudi bez simptoma i prijeke potrebe ne javljaju ljekarima urodila plodom. Izgleda da je i sezonski grip u opadanju- naglasio je Radojičić.

Direktorica Doma zdravlja Nevena Todorović, precizirala je da je jedna osoba sa respiratornim problemima, koja je doputovala iz Italije, hospitalizovana i upućena na testiranje na prisustvo korona virusa.

Prema njenim riječima, pod zdravstvenim nadzorom trenutno se nalazi 117 osoba, dok je za njih 11 istekao dvonedeljni nadzor.

Štab je utvrdio da u ovom trenutku nema potrebe za otkazivanjem javnih događaja i nastave u školama, ali i zaključio da se situacija i dalje mora svakodnevno i pažljivo pratiti, s obzirom na otvorenu mogućnost pojave novih slučajeva infekcije korona virusom.

Tim povodom, štab je ponovo pozvao sve građane i pravna lica da se i dalje pridržavaju preventivnih mjera, kako bi se minimizovali rizici za širenje virusa.

(srpskainfo)

(Foto: RAS Srbija)

Danas objavljeno

Banjaluka krcata za Novu godinu: Evo ko traži krevet viška

Vanja A

Čuvajte svoje ljubimce: Postavljen otrov za pse u parku kod Delte

Vanja A

Banjalučki aerodrom ruši sve rekorde: Duplo više putnika nego lani

M.

Ostavite komentar