Počinje masovna revakcinacija, 200 punktova širom Srbije - BIGportal.ba
Region Vijesti

Počinje masovna revakcinacija, 200 punktova širom Srbije

Masovna revakcinacija u Srbiji počeće sutra na više od 200 punktova, kaže direktor Kancelarije za IT i eUpravu Mihailo Jovanović.

Jovanović je naveo da će se uporedo sa revakcinacijom nastaviti postupak masovne vakcinacije protiv virusa korona.

U Beogradu revakcinacija će se raditi u Hali 11 na beogradskom Sajmu, dok će se vakcinacija obavljati na novom punktu Belexpo centra na Novom Beogradu.

“Sutra će biti revakcinisano oko 5.500 građana. Taj broj će se iz dana u dan povećavati. Podsetimo, imali smo u jednom danu skoro 60.000 vakcinacija, tako da nas čeka i 60.000 revakcinacija u jednom danu”, rekao je Jovanović.

Drugu dozu vakcine sutra će primiti 5.500 građana, narednog dana 15.000, zatim 30.000, da bi se došlo do 60.000 u jednom danu.

“U Srbije će u domovima zdravlja ostati punktovi, ali moraju da se odvoje građani koji dolaze na vakcinaciju i revakcinaciju. Zbog toga ćemo uvesti pravilo da se u prvoj smeni građani primaju drugu dozu vakcine, a u drugoj smeni prvu dozu”, pojasnio je Jovanović.

U beogradskim domovim zdravlja će se, za početak, obavljati samo revakcinacija, dok će na punktu u Belexpo centru biti vakcinacija.

Građani koji sutra primaju drugu dozu vakcine već su dobili SMS poruku i mejl gdje i u koje vrijeme da se jave.

Ukoliko se desi da neko nije obaviješten, a prošlo je 21 dan od vakcinacije, treba da dođe na punkt gdje je primio prvu dozu.

“Bez obzira da li su primili poruku ili ne, treba da dođu ako je to dan kada je red na revakcinaciju”, naveo je Jovanović.

Do sada je vakcinisano u Srbiji više od 555.000 građana, od toga je 533.000 primilo prvu dozu vakcine dok je više od 22.000 revakcinisano.

Skoro 950.000 grđana je preko eUprave i kol centra izrazilo interesovanje za vakcinaciju.

I dalje jedna trećina građana kaže da im je svejedno koju vakcinu će dobiti od onih koje je sertifikovala Agencija za lekove i medicinska sredstva.

Danas objavljeno

Pronađeno smrskano tijelo kod Zlatibora

M.

Ispred jelke s puškama: Kongresmen od Deda Mraza traži municiju

M.

Putin se nada da će SZO uskoro odobriti Sputnjik V

M.

Ostavite komentar