19. Augusta 2019.

Počinje Kočićev zbor

Big Portal

Izložba upriličena u “Sobi sjećanja na Petra Kočića”, kako ističu u Biblioteci, prati životni put srpskog velikana, sa posebnim osvrtom na njegov književni i politički rad.

  • Interaktivan pristup sadržajima, koji su prikazani u različitim formatima, od fotografije i dokumenta, preko audio i video-zapisa, do holograma i virtuelne realnosti, prilagođen je posjetiocima svih uzrasta – naglasili su iz Narodne i univerzitetske biblioteke Srpske.

Iz Gradske uprave ističu da ovogodišnja manifestacija posvećena narodnom tribunu Petru Kočiću, donosi brojne sadržaje koji će biti održani do 25. avgusta na tri lokacije – u Banjaluci, Stričićima i Beogradu.

Svečana akademija će biti održana 24. avgusta čiji će koncept biti nešto drugačiji u odnosu na protekle.

Poslije zvaničnog dijela, koji obuhvata i svečano uručivanje ovogodišnje Kočićeve nagrade, biće održan polučasovni koncert Olivera Njege uz klavirsku pratnju Nevene Živković.

I ove godine borbe bikova, koje tradicionalno privlače veliki broj posjetilaca, moći će da se gledaju u dva navrata, pošto je predviđeno da budu priređene u subotu i nedjelju, 24. i 25. avgusta na zborištu u Stričićima.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare