6. Marta 2020.

Počinje izgradnja azila za pse “Manjača”

Big Portal

Prema njegovim riječima, radove će izvoditi konzorcijum na čelu s kompanijom “Niskogradnja” iz Laktaša.

“Azil za pse trebalo bi da bude izgrađen do ljeta. Nakon izgradnje nećemo odmah krenuti s preseljenjem azila na Manjaču nego ćemo poslove Higijeničarske službe i dalje obavljati na lokaciji u Ramićima jer je bliža ruta. Nadam se da bismo do kraja godine mogli završiti kompletno preseljenje gore”, pojasnio je Bilčar.

Izgradnja azila za napuštene pse procijenjena je na 130.000 KM, a prema projektu budući azil prostiraće se na ukupnoj površini od 20.000 kvadratnih metara.

Predviđeno je da se objekat opremi svom potrebnom infrastrukturom, koja podrazumijeva ogradu, struju, vodu, odvode, pristupni put, parking, zvučnu izolaciju od naseljenog dijela, te betonirani, pješčani i travnati dio.

Draško Ilić, direktor Centra za razvoj poljoprivrede i sela, rekao je ranije da će novi azil riješiti dugogodišnji problem pasa lutalica.

“Izgradnja azila ne bi trebalo da traje dugo, jer je sve spremno u postojećim objektima, koji treba da se adaptiraju”, rekao je Ilić.

Dodao je da će ovaj centar, zajedno sa svim resursnim odjeljenjima, izraditi prijedlog odluke o nezbrinutim životinjama na teritoriji grada.

NEZAVISNE NOVINE

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare