Počinje era Sajber-Megalopolisa - Njujork pokrenuo centar za sajber-odbranu na Menhetnu - BIGportal.ba
Nauka i IT Tehnologija

Počinje era Sajber-Megalopolisa – Njujork pokrenuo centar za sajber-odbranu na Menhetnu

Infrastrukturni napadi na mrežu brzo postaju značajan problem u SAD-u. Zbog toga, Njujork otvara pogon koji bi mogao pomoći u odbrani od tih potencijalno opasnih hakerskih napada, a Amazon, IBM i NYPD su neki od njegovih učesnika.

Wall Street Journal izveštava da je NYC pokrenuo dugogodišnji Cyber Critical Services and Infrastructure (CCSI) operativni centar na Manhattanu kako bi se odbranio od velikih kibernetičkih napada.

Članovi inicijative su kombinacija organizacija iz javnog i privatnog sektora koje uključuju Amazon, Banku Federalnih rezervi, IBM, njujoršku policijsku upravu i više zdravstvenih radnika. Ako ih sajber napadi pogode, očekuje se da ti partneri blisko sarađuju kako bi prevazišli napad i napravili odgovor na nivou grada ako digitalna ofanziva zadrži infrastrukturu Njujorka.

Političari su prvi put pokrenuli ideju 2017. godine, ali CCSI je do sada bila strogo virtuelna inicijativa.

Njujork je prvi američki grad koji ima takav centar za sajber-odbranu, ali možda nije i poslednji. Gradovi poput Atlante i Baltimora proteklih su se godina okrenuli od napada ransomvare-a, u brojnim slučajevima trebalo je dugo vremena (i mnogo novca) da se oporave. Koordinirano operativno postrojenje moglo bi da pomogne tim gradovima da se brzo odskoče od širokog spektra hakova ili da barem ublaže štetu.

Danas objavljeno

SCORN je prva igra iz Srbije za Xbox Series X

Vanja A

Motorola Edge X30 stiže 9. decembra sa Snapdragon 8 Gen 1 čipsetom

Vanja A

Zoom uvodi automatska ažuriranja za sve korisnike Windows-a i Mac-a, a ne samo za poslovne korisnike

Vanja A

Ostavite komentar