Početkom aprila stiže Nokia X71 sa punch-hole ekranom i 48MP kamerom - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Početkom aprila stiže Nokia X71 sa punch-hole ekranom i 48MP kamerom

HMD Global divizija iz Tajvana je potvrdila održavanje prezentacije 2. aprila, tokom koje će biti predstavljen Nokia X71 telefon. Ovo će biti kompanijin prvi Nokia telefon sa punch-hole otvorom u ekranu.

Pored pomenutog displeja, Nokia X71 će imati i 48MP sistem sa tri kamere na poleđini, sa ZEISS optikom. Glavni senzor od 48MP će pratiti sekundarni senzor sa 120 stepeni širokougaonim pregledom, dok nisu poznati detalji o trećoj kameri.

Prema glasinama, Nokia X71 će se na globalnom tržištu pojaviti kao Nokia 8.1 Plus. Međutim, za razliku od X71 modela, globalna varijanta telefona će na poleđini imati dve kamere. Prethodne glasine su sugerisale da će Nokia 8.1 Plus biti telefon iz srednjeg segmenta i naslednik Nokia 8.1 modela iz decembra.

Nokia 8.1 pokreće Qualcomm Snapdragon 710 10nm procesor. Kako Qualcomm još nije objavio noviji Snapdragon 700-series čipset, verovatno je da će Nokia X71 / Nokia 8.1 Plus koristiti isti procesor. Telefon se očekuje uz Android 9.0 Pie operativni sistem, a globalna varijanta bi se mogla pojaviti pre kraja drugog tromesečja.

Izvor: MySmartPrice

Danas objavljeno

Sertifikovano nekoliko iPhone 13 modela

Zeljka

Prve fotografije narednog iPad mini tableta

Zeljka

Direktor Instagrama otkrio “tajnu” feed-a

Zeljka

Ostavite komentar