Početak fudbalskog prvenstva BiH pred odlaganjem zbog korone - BIGportal.ba
Fudbal Sport

Početak fudbalskog prvenstva BiH pred odlaganjem zbog korone

Predsednik odbora za takmičenje FS BIH Miodrag Lale najavio je ozbiljnu mogućnost odlaganja početka nove sezone zbog porasta broja zaraženih fudbalera.

Pre dva dana zvanično je potvrđeno da su čak 10 igrača i 2 trenera FK Mladost iz Doboja kod Kaknja zaraženi koronavirusom zbog čega je privremeno prekinut rad kluba.

Devetorica se nalaze u bolnici u Zenici, dok su trojica u kućnoj samoizolaciji.

Ranije je objavljeno da su dva igrača Zrinjskoga i jedan iz Veleža takođe pozitivni na Covid 19.

Zbog novonastale situacije iz Mladosti su najavili da ce tražiti odlaganje odigravanja svojih utakmica na početku sezone zakazane za 1. avgust.

Mladost bi u prvom kolu trebalo da gostuje kod Borca u Banja Luci, a u drugoj je domaćin prvaku Sarajevu.

“Postoji više scenarija po ovom pitanju. Prvo, ne znamo hoće li Mladost tražiti odlaganje. Ako se to dogodi, razmotrićemo sve okolnosti. Imamo smernice od UEFA-e koje ćemo primenjivati. To znači da postoji mogućnost da im možda i ne izađemo u susret kada je upitanju takav eventualni zahtev”, rekao je Lale za medije iz BiH i napomenuo da klub iz Kaknja u rosteru ima dovoljno fudbalera uprkos ozbiljnoj situaciji sa ulaskom virusa u klub.

“Biće je da svaki zahev ne znači automatsko odlaganje. Čak ni dogovor s protivničkim klubom nije automatsko odlaganje. Odbor za takmičenje FS BiH je taj koji ce proceniti postoji li opravdani razlozi za odglaganje, a klub naravno mora priložiti i medicinsku dokumentaciju.”

Lale ističe da FS BIH svakodnevno prati stanje u vezi s pandemijom, a prema njegovim rečima, za sada situacija nije alarmantna, ali ukoliko se pogorša, nije isključena i mogucnost izmena kompletnog kalendara jesenjeg dela sezone Premijer lige BiH.

“Nije nemoguće da se odloži kompletan početak sezone za desetak dana. Videćemo kakva će situacija biti. Idemo dan po dan. Ne isključujemo ni mogućnost da se umesto 19 u jesenjem delu igra manje kola. Sve će to zavisiti od stanja na terenu i kako će se razvijati situacija. U svakom slucaju nadamo se najboljem”, zaključio je Lale.

Danas objavljeno

Nikola Jokić – Srbin koji je opet zapanjio Amerikance

Vanja A

U Sportingu oduševljeni radom bivšeg fudbalera Benfike

Vanja A

Kan: Transfer Ronalda? Nema ništa od toga

Vanja A

Ostavite komentar