Počeo sastanak Odbora guvernera - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Počeo sastanak Odbora guvernera

U prisustvu zvaničnika, predstavnika poslovne zajednice i investitora iz BiH, regije i svijeta, danas je, sastankom donatora ove međunarodne finansijske institucije pristiglih sa 3 kontinenta, počeo program dugo očekivanog Godišnjeg sastanka Odbora guvernera Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

Mirko Šarović, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH, rekao je u okviru foruma “Investiranje u mala i srednja preduzeća na zapadnom Balkanu” da u BiH 90 odsto privrede čine mala i srednja preduzeća, a da je 64 posto zaposlenih u sektoru malih i srednjih preduzeća.

Istakao je da će godišnja konferencija guvernera EBRD-a rezultirati investicijama u BiH.

Govoreći o reformi malih i srednjih preduzeća Šarović kaže da je potrebno raditi na zakonodavstvu i rasteretiti ih tako što će administracija biti jednostavnija.

U fokusu programa konferencije biće tema “Povezivanjem ekonomija do snažnijeg rasta”, koja se odnosi na sve zemlje regiona, kao i predstavljanje mogućnosti za ulaganja na području cijelog Balkana.

Tokom skupa biće riječi o temama, poput digitalizacije, tehnologije, zelenih gradova, migracije, te srednjim i malim preduzećima, odnosno načinu prevazilaženja izazova sa kojima se susreću.

BiH će, u okviru sesije o potencijalima za investiranje, imati priliku za promociju svih strateških industrijskih grana zemlje.

(Nezavisne novine)

Danas objavljeno

Bajden dolazi u Brisel na samit NATO

M.

U Srpsku stiže 25.000 ruskih vakcina

M.

Jedna osoba uhapšena u okviru istrage o stradanju Dženana Memića

M.

Ostavite komentar