Počeo policijski čas, ulice puste. Najnoviji podaci: Sinoć više od 1.100 zaraženih - BIGportal.ba
Region Vijesti

Počeo policijski čas, ulice puste. Najnoviji podaci: Sinoć više od 1.100 zaraženih

U utorak u 21 sat, prvi put u istoriji nezavisne Slovenije, na snagu je stupio policijski čas, odnosno ograničenje kretanja između 21 i 6 sati ujutro.

Od ponoći druženje je ograničeno na najviše šest osoba, a postoji i zabrana kretanja između regiona, navodi hrvatski portal Index.hr.

Uvođenje policijskog sata u glavnom gradu prošlo je prilično mirno, navodi dalje taj portal i dodaje da su nešto iza 21 sat ulice postale prazne, a fotoreporter 24ura na ulicama je zatekao uglavnom samo policajce.

Malo drugačije bilo je u Mariboru, gde se stotinjak demonstranata okupilo na Glavnom trgu. Oni su , između ostalog, uzvikivali da policijski čas nije ustavan.

Premijer Janez Janša sinoć je, kao reakciju na protest, na Tvitteru objavio da Slovenija u poslednja 24 sata već ima više od 1.100 novozaraženih te je pozvao ljude da se uozbilje.

Jutros je portparol vlade za koronavirus Jelko Kacin pozvao ljude da ostanu u svojim domovima.

“Zaista, ostanite kod kuće ako možete. Mnogi od nas moraju ići na posao, posebno danas. Pazite na sebe i nazovite one kojima je potrebna pomoč. Nemaih malo”, napisao je on.

U utorak naveče vlada je odlučila da su u kolektivnim sportovima dopuštena takmičenja, ali samo ona na najvišem nivou, dok su u pojedinačnim sportovima dopuštena velika domaća i međunarodna sportska događanja bez gledaoca.

Sportski trening sada je dopušten sportistima olimpijske, svetske, međunarodne i perspektivne klase, kao i profesionalnim sportistima starijim od 15 godina, koji su upisani u registar profesionalnih sportista u Ministarstvu.

Vlada je takođe odredila da čak i u crvenim regijama frizerski i kozmetički saloni mogu prihvatiti jednog klijenta na 20 kvadratnih metara. Do sada se smatralo da u tim regionima frizeri i kozmetika mogu imati samo jednog klijenta u poslovnom prostoru.

Danas objavljeno

Zapadni Balkan: Najniže penzije u BiH i Srbiji

M.

Patrijarh Porfirije: Dolazak u Republiku Srpsku je veliki blagoslov

M.

Turska protjeruje deset ambasadora: Na “udaru” i izaslanici Amerike, Njemačke i Francuske

M.

Ostavite komentar