Počeo kineski festival tokom kojeg će biti pojedeno oko 15.000 pasa - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Počeo kineski festival tokom kojeg će biti pojedeno oko 15.000 pasa

Nedavno je počeo još jedan Yulin festival na kojem je između 10.000 i 15.000 pasa mučeno, ubijeno i pojedeno.

Nedavno je počeo još jedan Yulin festival na kojem je između 10.000 i 15.000 pasa mučeno, ubijeno i pojedeno.
Festival je počeo da se održava 2009. godine, a Kina, uprkos svemu, nije prepoznala ovu groznu tradiciju kao nešto loše. Svake godine traje borba da se ovaj festival zabrani i do sada je peticiju potpisalo 1,5 miliona ljudi.
Izvršna direktorka udruženja Humane Society International UK Kler Bas je izjavila da je vreme da se ovaj desetodnevni festival zauvek zabrani i da je trgovina psećim mesom u Kini pre svega kriminal i okrutnost.
Yulin festival je jedan mali, ali vrlo uznemirujući primer okrutne trgovine psećim mesom koju predvode kriminalci i lopovi koristeći otrovne strelice i užad, što je protivno zdravstvenim i sigurnosnim zakonima zaštite i dobrobiti životinja.
Potpisana peticija je dostavljena Kineskoj ambasadi uz podršku raznih organizacija koje se bave zaštitom i dobrobiti životinja kako bi se ovaj užasan festival zauvek zabranio.
Direktor RSPCA Internationala Pol Litlfer je izjavio da zakoni u Kini tek treba da se promene i da se nada da će se te promene uskoro desiti. Za RSPCA je zabrana Yulin festivala jedan od glavnih razloga saradnje s Kinom.
Ovaj festival traje sve do nedelje, 30. juna.

Danas objavljeno

Kortni Kardasijan u vezi je s bubnjarom slavnog benda

D

Nicholas Cage u novom Netflixovom dokumentarcu vodi nas kroz istoriju psovki

D

Larry King – Medijski mag sa više od 50 000 intervjua!

D

Ostavite komentar