Počelo testiranje novog motocikla radikalnog dizajna - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Počelo testiranje novog motocikla radikalnog dizajna

Britanska kompanija White Motorcycle Concepts je počela da testira svoj motocikl radikalnog dizajna od kojeg se očekuje obaranje brzinskog rekorda.

Radi se o motociklu WMC250EV koji odlikuje radikalan dizajn zadužen za drastično smanjenje koeficijenta otpora vazduha. Nakon višemesečnog razvoja, koncept je sada u testnoj fazi na stazi. Direktor kompanije i glavni motociklista Robert White je potvrdio da su neki od prvih testova obavljeni.

Kada je reč o dizajnu, motocikl napred ima centralnu šupljinu koja dozvoljava prolazak vazduha, a ovakav dizajn do sada nije viđen u svetu motocikala. Pored ove dizajnerske promene, tim iz pomenute kompanije se odlučio na potpuno električni pogon.

Cilj je oboriti svetski rekord koji iznosi 402 km/h, a tim trenutno testira karbonski prototip.

Međutim, razvoj još uvek traje pa ljubitelji brzine moraju da znaju da motocikl trenutno nije posebno brz, jer je glavni cilj prvih testiranja prikupiti podatke u realnim uslovima. Prototip pokreće 60V sistem koji isporučuje samo 100 kW snage.

“Izabrali smo odmereni i kontrolisani pristup našem test programu da bismo se uverili da ni jedan kamen ne ostane neprvertnut. S obzirom na do sada prikupljenje podatke, moje samopouzdanje konstantno raste”, izjavio je White.

Finalna verzija motocikla će imati 800V sistem koji bi trebalo da proizvede dovoljno snage za obaranje brzinskog rekorda. Testiranja će se nastaviti do kraja ove godine, a pokušaj obaranja rekorda je planiran za sledeće leto u Boliviji.

Osim obaranja rekorda, kompanija sarađuje s partnerima iz industrije kako bi se koristile njihove patentirane tehnologije za buduće drumske motocikle.

Izvor: Klix.ba

Danas objavljeno

Ekskluzivno: Lancia Delta Martini Evo u starom/novom izdanju (GALERIJA)

Vanja A

BMW M5 s 1000 ks u poteri za maksimalnom brzinom na autobanu (VIDEO)

Vanja A

Pad prodaje u septembru za 25%

V.R.

Ostavite komentar