Počelo novogodišnje ukrašavanje Banjaluke - BIGportal.ba
Banja Luka

Počelo novogodišnje ukrašavanje Banjaluke

Kićenje Banjaluke povodom novogodišnjih praznika počelo je protekle sedmice i taj posao će u potpunosti biti gotov do kraja novembra, potvrđeno je u Odjeljenju za komunalne poslove.

Načelnik ovog odjeljenja Petar Bilčar, kaže da su postavljeni svjetleći ukrasi duž centralne gradske ulice Kralja Petra I Karađorđevića, te na Trgu Krajine i u Parku Petar Kočić.

Dodao je da je nabavljen novi nakit, koji će biti postavljen na različitim lokacijama u gradu.

“Na šetalištu u popularnom ‘Parkiću’, prema Narodnom pozorištu RS, biće postavljene ukrasne kugle, dok će na neboderu u Ulici Veselina Masleše biti postavljena velika svijetleća slova sa porukom ‘Srećna Nova godina’. I ove godine, Gospodsku ulicu krasiće zvjezdano nebo sa hiljadama lampica”, kazao je Bilčar.

Kao novinu za ovu godinu, načelnik Bilčar navodi da će u Parku Petar Kočić biti postavljena selfi tačka, odnosno velika instalacija i svijetleća dekoracija, koja će, zapravo, predstavljati kulisu za fotografisanje.

“Na Trgu Krajine će biti postavljena velika jelka, a u susret predstojećim praznicima, već 7. decembra, na glavnom gradskom trgu imaćemo novi turistički sadržaj koji smo nazvali ‘Zimska varoš’. Tu će biti ponuđen bogat turistički sadržaj, sa poznatim ugostititeljskim brendovima i prigodnim zimskim sadržajima, uključujući klizalište za najmlađe i cjelodnevni kulturno-umjetnički program”, naveo je Bilčar.

Banja Luka će u novu 2020. godinu uploviti uz nastupe poznatih domaćih izvođača. 30. decembra nastupiče Marija Šerifović, u najluđoj noći za dobar štimung biće zaduženi Crvena jabuka i Jelena Tomašević, dok će prvog dana 2020. godine nastupiti Aleksandara Prijović.

NEZAVISNE

Danas objavljeno

Gradonačelnik Banjaluke predstavio 100 dana rada

M.

Cvjetne kugle u Gospodskoj ulici zasjale posebnim sjajem

M.

Planirana isključenja el.energije za 18. i 19.04.2021 godine

Vanja A

Ostavite komentar