Počelo montiranje šatora u migrantskom kampu "Lipa" - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Počelo montiranje šatora u migrantskom kampu “Lipa”

Oružane snage BiH su, u skladu sa odlukom Predsjedništva BiH, počele montirati vojne šatore u migrantskom kampu “Lipa” radi smještaja nezbrinutih migranata.

Više od 150 pripadnika jedinica iz sastava Komande logistike, te četvrte, pete i šeste pješadijske brigade Oružanih snaga rano jutros su sa 40 vozila krenuli iz Livna, Sarajeva, Kiseljaka, Zenice, Bijeljine, Orašja, Dubrave, Bihaća, Mahovljana i Banjaluke prema području Bihaća i migrantskom kampu “Lipa”, koji je nedavno devastiran u požaru.

Po dolasku na odredište, nešto prije 14.00 časova, počeli su sa postavljanjem vojnih šatora za migrante koje bi nakon montiranja trebali predati na upotrebu Međunarodnoj organizaciji za migracije, saopšteno je iz Ministarstva odbrane u Savjetu ministara.

Zahtjev za postavljanje vojnih šatora juče je Ministarstvo bezbjednosti u Savjetu ministara u propisanoj proceduri dostavilo Ministarstvu odbrane u Savjetu ministara koje je zahtjev proslijedilo na odobrenje Predsjedništvu BiH, kao vrhovnom komandantu.

Predsjedništvo BiH je ovaj zahtjev odobrilo, a Oružane snage su pristupile izvršenju zadatka.

U saopštenju se navodi da će Oružane snage na ovaj način pomoći ugroženim migrantima, ali i trenutnom ublažavanju migrantske krize u BiH.

“Kao i do sada, kada različiti nadležni nivoi vlasti u zemlji nisu u mogućnosti pravovremeno odgovoriti na različite krize, Oružane snage BiH pokazuju spremnost da odgovorno izvrše svaki zadatak koji pred njih postavi Predsjedništvo BiH, na dobrobit građana cijele zemlje”, naglašavaju iz Ministarstva odbrane.

Danas objavljeno

Uhapšeni pokušao da ubistvo Đokića smjesti sinovima

M.

Nevrijeme širom Evrope, četvoro stradalo u Poljskoj

M.

Protest u Rimu koji je rasplakao i oduševio prisutne

M.

Ostavite komentar