Počelo je: "Suhoji" prebačeni u Bjelorusiju - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Počelo je: “Suhoji” prebačeni u Bjelorusiju

Rusija prebacuje savremene lovce Su-35S na aerodrome u Belorusiji gde c´e učestvovati na vojnim vežbama, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

“Posade višenamenskih lovaca Su-35S Istočnog vojnog okruga, uključene u proveru snaga za reagovanje Savezne Države, nastavljaju sa prebacivanjem na aerodrome u Belorusiji. Tokom leta, posade vrše međusletanja na aerodrome Centralnog i Zapadnog vojnog okruga kako bi se pripremili za sledec´i let i odmorila posada”, saopštili su u resoru.

Nakon dolaska u republiku lovci c´e stupiti na borbeno dežurstvo u okviru provere funkcionisanja jedinstvenog sistema protivvazdušne odbrane Savezne Države. Rute letova Su-35S su sastavljene sa minimumom međusletanja i uz uzimanje u obzir vremenske uslove duž cele rute.

Podsetimo, provera snaga reagovanja Savezne Države odvijac´e se u dve faze.

Prva faza trajac´e do 9. februara i u okviru nje je planirana realizacija zadataka obrazovanja vojnih grupa u kratkom vremenskom periodu, organizovanje odbrane važnih državnih i vojnih objekata, državne granice u vazdušnom prostoru i to u okviru jedinstvenog regionalnog PVO sistema Belorusije i Rusije.

Bic´e izvršena provera gotovosti snaga PVO za zadatke zaštite važnih objekata na teritoriji Belorusije. Tokom druge faze od 10-20. februara bic´e održava zajednička vežba “Saveznička odlučnost 2022”.

Danas objavljeno

Milanović: Ukrajina nije jedina kriza

M.

Banjalučki osnovci stigli kući sa Jahorine, u hotelu ne odgovaraju na pozive

M.

Skoro 900.000 domova bez struje, pet žrtava oluje

M.

Ostavite komentar