14. Maja 2021.

Počelo je: “Partijanje” uz di-džeja bez maski i fizičke distance

Big Portal

Sve ovo je organizovano kako bi se proverilo kakve će posledice biti i koliko su sada sigurni ovakvi događaji, prenosi Klix.ba.

Zabava je počela u 18 sati u jednom restoranu i prva je ove vrste u Hrvatskoj. Prisutan je i dežurni epidemiolog Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) koji će pratiti tok večeri.

Istaknuto je da će prisustvovati od 70 do 80 osoba, a oni imunizovani su primili obe doze vakcine. Nakon završetka događaja, u narednih nekoliko nedelja će se pratiti da li se neko zarazio.

Sve se dešava bez nošenja zaštitnih maski i fizičke distance. Zabava je organizovana u skladu sa okolnostima koje su bile pre pandemije koronavirusa – hrana se poslužuje na jednom stolu, što je svojstveno keteringu, nastupiće di-džej i sve će trajati do posle 22.30.

Žaklina Troskot iz Nezavisnog udruženja ugostitelja je izjavila da je veliki broj osoba bio zainteresovan da prisustvuje.

Napomenula je da će u subotu 15. maja, biti organizovana i pilot-svadba kojom će se proveriti koliko je ova vrsta masovnijeg okupljanja sigurna, piše Index.hr, a prenosi Klix.ba.

Podsećamo, ovakvi događaji se organizuju širom sveta. Jedan od njih je bio nedavni koncert u Barseloni kojem je prisustvovalo 5.000 ljudi. Prisustvovali su oni koji su imali negativan test na koronavirus, ali su morali da nose zaštitne maske. Nakon toga je utvrđeno da su se zarazile samo dve osobe sa koncerta.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare