Počeli sistematski pregledi za upis prvačića - BIGportal.ba
Banja Luka

Počeli sistematski pregledi za upis prvačića

Sistematski pregledi djece za upis u prvi razred osnovne škole počinje danas i trajaće do 1. maja.

Sistematski pregledi će se obavljati u Specijalističkim ambulantama iz pedijatrije na Poliklinici za svu djecu koja su evidentirana kod pedijatra „Dom zdravlja“ u Banjaluci, a rođena u periodu od 01.01. do 01.09.2015. godine.

– Pregledi će se obavljati u dvije smjene. Djecu će pregledati pedijatri kod kojih su evidentirani, a roditelji će biti telefonski obaviješteni o terminu pregleda kako bi se izbjegle nepotrebne gužve. Pri sistematskim pregledima djece za upis u prvi razred osnovne škole poštovaće se sve epidemiološke mjere propisane od strane Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske – saopšteno je iz Doma zdravlja.

Napomenuli su da su roditelji su u obavezi da na pregled ponesu medicinsku dokumentaciju djeteta i važeću zdravstvenu knjižicu.

– Ukoliko u novoj zdravstvenoj knjižici nema evidencije o primljenim vakcinama potrebno je na pregled donijetu staru zdravstvenu knjižicu ili drugi dokument o obavljenoj vakcinaciji. Sve dodatne informacije mogu se dobiti na telefon 051/247-347 – puručili su iz ove ustanove.

SrpskaInfo

Danas objavljeno

Banjaluka: Usvojen budžet grada u iznosu od 149,7 miliona KM

M.

Banjalučki odbornici razmotrili Prijedlog budžeta

M.

Psovke u skupštini grada Banjaluka: “Je*em vam mater”

M.

Ostavite komentar