Počele pripreme za "Kočićev zbor" - BIGportal.ba
Banja Luka

Počele pripreme za “Kočićev zbor”

U organizaciji Gradske uprave, “56. Kočićev zbor” biće održan od 23. do 29. avgusta, rečeno je poslije današnje sjednice Organizacionog odbora ove tradicionalne manifestacije.

Grad Banjaluka sa partnerima u okviru ove manifestacije prirediće više različitih događaja, poput izložbi i književnih večeri na otvorenom, kojim će biti evocirano sjećanje na najvećeg književnika sa ovih prostora.

Iz ovogodišnjeg programskog koncepta manifestacije, koji je danas usvojen na sjednici, izdvajmo objavljivanje i promociju nepoznate Kočićeve pripovjetke “Đe je mama?” priređivača Zorana Pejašinovića u izdanju Narodne i univerzitetske biblioteke Republike Srpske.

Izdavanje knjige pratiće i prigodna izložba na otvorenom koja bi, na posebno dizjaniran način, predstavila ovo djelo.

Na nekom od narednih sjednica Organizacionog odbora biće preciziran obim događaja u okviru ovogodišnje manifestacije, a u skladu sa epidemiološkom situacijom.

Danas je donesena i odluka da se narednih dana raspiše javni poziv za dodjelu “Kočićeve nagrade”, priznanja koje se dodjeljuje za cjelokupno djelo pisano na srpskom jeziku iz oblasti književnosti, lingvistike i književne kritike.

Imenovan je i Sekretarijat 56. “Kočićevog zbora” sa zadatkom da u programsko-tehničkom smislu pripremi i realizuje ovu manifestaciju.

Nezavisne novine

Danas objavljeno

Planirana isključenja el.enegije za 24.01.2022.godine

Vanja A

U nedjelju obustava saobraćaja u centru Banjaluke

M.

Danas prva i treća doza Fajzera: Nervoza u redu na vakcinalnom punktu u Banjaluci

M.

Ostavite komentar