10. Marta 2021.

Počela vakcinacija zaposlenih u Domu zdravlja, Sputnjik V će primiti 65 medicinara

Big Portal

Prvi je vakcinisan doktor Mladen Šukalo koji je poručio da vakcina štiti zivot pojedinca, ali i zajednice.

– Imunizacija je jedini nacin da se borimo protiv ove zaraze i omogućice nam da se vratimo u naše redovne društvene tokove – poručio je on.

Direktorica Doma zdravlja Nevena Todorović je rekla da je interes za vakcninaciju izrazilo više od 500 zaposlenih ove ustanove. Kazala je da će danas biti vakcinisano 65 zaposlenih, a 93 radnika će biti vakcinisano u Srbiji u naredna dva dana.

⁃ Ostali će se vakcnisati kod nas. Imamo veći broj kolega koji je prelezao ovu bolest ili koji su zarazeni ili u izolaciji, pa ne mogu pristupiti vakcinaciji – kazala je ona.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Alen Šeranić je rekao da u ovoj sedmici planiraju završiti vakcinaciju medicinskih radnika koji su izrazili interes za vakcinaciju.

– Nakon toga idemo u vakcinaciju drugih kategorija i upucen je javni poziv građanima da se prijave – kazao je Šeranić.

Kazao je da će građani imati priliku da biraju koju vakcinu žele primiti pod uslovom da im zdravstveno stanje to dozvoljava.

Direktor Instituta za javno zdravstvo RS Branislav Zeljković je rekao da početak vakcinacije predstavlja značajan iskorak u borbi protiv ove bolesti.

⁃ Vakcinacija predstavlja najbolji način borbe protiv ove bolesti uz naravno poštovanje svih epidemioloških mjera. – kazao je on.

Uputio je apel gradjanima da se odgovorno ponašaju i da poštuju epidemiološke mjere.

Naglasio je da ce od sutra osobe starij od 65 godina moći da se prijave za vakcinaciju.

⁃ Nakon toga će biti formirani spiskovi, distribuisane vakcine i očekujem da će tokom iduće sedmice biti vakcinisane prve osobe starije od 65 godina – naveo je on.

SrpskaInfo

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare