Počela sjednica Skupštine grada Banjaluka - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Počela sjednica Skupštine grada Banjaluka

U Banjaluci je danas počela konstitutivna sjednica gradskog parlamenta nakon što je medijima dozvoljeno snimanje kadrova na početku rada ove institucije.

Sekretar Skupštine grada Banjaluka u dosadašnjem sazivu Igor Šukalo rekao je da je medijima dozvoljeno da za 10 minuta snime kadrove na početku i potom napuste zgradu Narodne skupštine Republike Srpske, gdje se sjednica održava zbog aktuelne epidemiološke situacije.

Šukalo je najavio da će po okončanju konstitutivne sjednice, u prostorijama Gradske uprave Banjaluka biti održana konferencija za novinare.

Iz Gradske uprave ranije je najavljeno da su na dnevnom redu izbor predsjednika i potpredsjednika Skupštine grada, zamjenika gradonačelnika, te vršilaca dužnosti sekretara Skupštine grada i načelnika odjeljenja u Gradskoj upravi.

Skupštinu grada Banjaluka čini 31 odbornik, a pravno ozvaničenu većinu 19 odbornika iz SNSD-a, Socijalističke partije, Ujedinjene Srpske, Demosa, dva samostalna odbornika i nezavisni odbornik iz reda nacionalnih manjina Saša Čudić.

Danas objavljeno

U naredna tri dana kontrola vozača pod dejstvom alkohola i droga

M.

Četiri sarajevska policajca optužena za primanje mita

M.

Ženu ugrizao pas, sa teškim povredama primljena u bolnicu

M.

Ostavite komentar