12. Aprila 2022.

Počela sjednica, dnevni red proširen za tri tačke

Big Portal

Dnevni red je proširen sa Prijedlogom zakona o izmjenama i dopunama Zakona o socijalnoj zaštiti, Prijedlogom zakona o izmjenama uredbe sa zakonskom snagom o Кompenzacionom fondu Republike Srpske i Prijedlogom Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o podsticajima u privredi Republike Srpske.

Narodna skupština razmatraće Prijedlog programa rada parlamenta Srpske za 2022. godinu.

O Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o socijalnoj zaštiti, po hitnom postupku, biće glasano po završetku poslaničke rasprave.

Na dnevnom redu su i Prijedlog zakona o Gradu Laktaši i Prijedlog zakona o izmjeni i dopunama Zakona o teritorijalnoj organizaciji Republike Srpske, oba po hitnom postupku.

Poslanici će po hitnom postupku razmatrati i Prijedlog zakona o dopunama Zakona o zdravstvenom osiguranju i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o poreskom postupku Republike Srpske.

Na dnevnom redu su i prijedlozi zakona o kulturnim dobrima, o međubankarskim naknadama kod platnih transakcija na osnovu platnih kartica i o izmjenama i dopunama Zakona o unutrašnjem platnom prometu.

Pred poslanicima su i Nacrt zakona o geološkim istraživanjima, Nacrt zakona o zdravstvenoj zaštiti, Nacrt zakona o zdravstvenoj dokumentaciji i evidencijama u oblasti zdravstva, Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, te Nacrt zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju.

Poslanici će razmatrati i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o predškolskom vaspitanju i obrazovanju, Nacrt zakona o izmjeni Zakona o pravima boraca, vojnih invalida i porodica poginulih boraca odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, Nacrt zakona o izmjeni Zakona o vanparničnom postupku, Nacrt zakona o izmjeni i dopunama Zakona o tržištu hartija od vrijednosti i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prevozu u drumskom saobraćaju Republike Srpske.

Na dnevnom redu su i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o investicionim fondovima, Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o privrednim društvima i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o pčelarstvu.

U parlamentu će biti razmatrani i Godišnji izvještaj ombudsmana za djecu za 2021. godinu, Informacija o obavezama koje za BiH i Republiku Srpsku proističu iz procesa pridruživanja Evropskoj uniji sa pregledom mjera i aktivnosti realizovanih tokom 2021. godine, kao i Prijedlog odluke o prihvatanju zaduženja Republike Srpske kod Svjetske banke – Međunarodne banke za obnovu i razvoj po Projektu modernizacije vodnih i sanitarnih usluga /93020 – BA/.

Sjednicom prema ovlaštenju predsjednika Narodne skupštine predsjedava potpredsjednik parlamenta Denis Šulić.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare