24. Decembra 2021.

Počela sistematizacija u Gradskoj upravi: Konkurs za načelnike odjeljenja iduće godine

Big Portal

Prema njegovim riječima, novi oblik sistematizacije je već zaživio u Gradskoj upravi Banjaluka te je veliki dio radnika dobio rješenja i prešao iz jednog odjeljenja u drugo.

“Odjeljenje za privredu je postalo dosta snažnije jer je u njega uključeno još nekoliko odjeljenja. Takođe, dijelovi Odjeljenja za društvene djelatnosti su i kultura, sport, socijalna politika i neke druge djelatnosti te su napravljene dodatne uštede jer je smanjen broj odjeljenja, kao i budućih načelničkih mjesta”, rekao je Stanivuković.

Što se tiče konkursa za načelnike, Stanivuković kaže da su mnoge tačke spremne, ali da se još ne stavljaju na dnevni red sjednice Skupštine grada jer je usvajanje budžeta za narednu godinu prioritet.

“Imamo mnogo tačaka koje su spremne, ali ih ja kao predlagač ne stavljam na dnevni red Skupštine jer je budžet prioritet. Dešavalo se ranije da imamo sjednice i po više od 40 dana sa 80-90 tačaka dnevnog reda i upravo zbog toga stavljamo prioritete kako bi se one što prije završile”, pojasnio je Stanivuković.

Istakao je da je realno da javni konkursi za načelnička mjesta u Gradskoj upravi budu predložena na Skupštini grada na nekoj od narednih sjednica.

“Cilj je da ne odemo u privremeno finansiranje. Prvo ćemo se pozicionirati da dobijemo najvažnije dokumente kao što je prijedlog budžeta za 2022. godinu koji je najvažniji i hoćemo da se usvoji do kraja godine”, naveo je Stanivuković.

Kako su “Nezavisne” ranije pisale, sistematizacijom je broj odjeljenja smanjen na devet.

Početkom ove godine Stanivuković je predlagao da u budućem sastavu administracije Gradske uprave bude ukupno sedam odjeljenja, plus Služba za zajedničke poslove i Kabinet gradonačelnika.

Tada je predložio da to budu Odjeljenje za opštu upravu, Odjeljenje za privredu i lokalni ekonomski razvoj, Odjeljenje za prostorno uređenje, Odjeljenje za finansije, Odjeljenje za saobraćaj, komunalne i stambene poslove, Odjeljenje za društvene djelatnosti i boračko-invalidsku zaštitu, Odjeljenje za Komunalnu policiju i inspekcijske poslove, te Služba za zajedničke poslove i Kabinet gradonačelnika.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare