Počela proizvodnja prvog Volkswagenovog SUV-kabrioleta - BIGportal.ba
Auto-moto Noviteti

Počela proizvodnja prvog Volkswagenovog SUV-kabrioleta

T-Roc Cabriolet pravi se u istoj fabrici kao i Porsche Cayman.

U fabrici u Osnabriku na severozapadu Nemačke počela je proizvodnja jednog neobičnog Volkswagenovog modela.

T-Roc Cabriolet jedan je od retkih SUV automobila sa otvorenim krovom na tržištu, pored kabriolet verzije Range Rovera Evoque koja je predstavljena pre nekoliko godina.

Foto: Volkswagen promo

Zanimljivo je da VW grupacija u pogonu u Osnabriku izrađuje i sportski model Porsche Cayman, kome se na proizvodnim trakama sada pridružio T-Roc Cabriolet.

Ovaj SUV sa otvorenim krovom baziran je na standardnoj verziji Volkswagena T-Roc, a u kabrio varijanti automobil ima jedan par vrata manje.

Foto: Volkswagen promo

Kupci će moći da biraju između dve pogonske opcije. Osnovnu verziju pokreće 3-cilindarski 1.0 turbo-benzinac sa 115 KS (85 kW), a oni koji žele nešto veću snagu mogu da se opredele za 4-cilindarski 1.5 TSI koji proizvodi 150 KS (110 kW).

Snaga se u obe verzije šalje isključivo na prednje točkove. Manuelni menjač sa 6-brzina je standardna opcija, a uz doplatu se može narućiti 7-stepeni automatizovani menjač sa duplim kvačilom.

Foto: Volkswagen promo

U Volkswagenu navode da se pokretni platneni krov može spuštati/podizati i u vožnji, ali samo do brzine od 30 km/h, a kupci mogu da odaberu jedan od ponuđena dva paketa opreme – Style i R-Line.

Prve isporuke predviđene su za proleće 2020. godine, kada će vlasnici ovog kabrioleta moći da uživaju u vožnji sa spuštenim krovom.

Izvor: B92

Danas objavljeno

Antifriz – mnogo pitanja i mnogo odgovora

Vanja A

Zastava 101

Vanja A

Prodaje se posljednji Maradonin BMW

Vanja A

Ostavite komentar