Počela proizvodnja novog Peugeota 208 - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Počela proizvodnja novog Peugeota 208

U novom postrojenju PSA grupacije u Maroku

Proizvodnja nove generacije modela Peugeot 208 danas je i zvanično počela. Ovaj model će se proizvoditi u novom postrojenju PSA grupacije u gradu Kenitra u Maroku.

PSA grupacija je u svoje novo postrojenje investirala ukupno 557 milona evra. U tom postrojenju će se proizvoditi modeli bazirani na najnovijoj CMP platformi. Proizvodni kapacitet te fabrike je 200.000 vozila godišnje.

Novoj generaciji modela Peugeot 208 će se uskoro pridružiti i drugi modeli iz okvira PSA grupacije, među kojima su i novi Peugeot 301 i Citroen C-Elysee. Reč je o malim sedan modelima koji su namenjeni isključivo tržištima u razvoju. Očekuje se da novo postrojenje isporučuje automobile u preko 80 zemalja sveta.

“Maroko ima istorijski i strateški značaj za našu grupaciju i njenih brendova, Peugeot, Citroen, DS i Opel”, naveo je Žan-Kristof Kemard, član upravnog odbora PSA grupacije. “Ovime otpočinjemo jedinstveno partnerstvo sa automobilskom industrijom u Maroku, a sve to zahvaljujući našim partnerima i vlastima Maroka”, dodao je on.

Nova fabrika znači 4.500 novih radnih mesta. Naravno, to će biti kada postrojenje dostigne svoj puni kapacitet što se očekuje za oko dve godine. Iz PSA grupacije očekuju da ovo postrjenje znači otvaranje 20.000 radnih mesta, koja su direktno ili indirektno povezana sa njim.

U Maroku svoje postrojenje ima i Renault. Fabrike te kompanije su locirane u Tanžiru i Kazablanci. Peugeot će nastaviti da proizvodi model 208 u hečbek varijanti i u svom postrojenju u Slovačkoj.

Izvor: Vrelegume

Danas objavljeno

Stiže novi Porsche

Vanja A

Na koju osovinu staviti bolji par guma?

Vanja A

Ne prave samo Ladu: “Ruski Rolls-Royce” izgleda spektakularno

Vanja A

Ostavite komentar