Počela posebna sjednica Skupštine o Rezoluciji - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Počela posebna sjednica Skupštine o Rezoluciji

U Banjaluci je počela 14. posebna sjednica Narodne skupštine na čijem dnevnom redu je jedna tačka: Razmatranje Informacije o „Rezoluciji o poštovanju žrtava fašističkog režima i pokreta“ usvojene na 8. sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i zauzimanje stava o istoj.

Na početku sjednice poslanicima se obratio predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović, a u ime podnosilaca zahtjeva za posebnu sjednicu šef Kluba poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini Igor Žunić.

“Zakazivanje posebne sjednice svojim potpisima zatražila je jedna trećina narodnih poslanika. Zahtjev za održavanje posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske potpisali su poslanici klubova SNSD-a, DNS-a, DEMOS-a, SPS-a, Ujedinjene Srpske, NDP-a, poslaničke grupe Socijalističke partije i dva nezavisna poslanika”, saopšteno je iz NSRS.

U obrazloženju zahtjeva za sjednicu potpisani poslanici navode da je „neprihvatljiv i sam naziv Rezolucije, jer kvalifikuje fašističke režime i pokrete kao agresore, a ne Nezavisnu Državu Hrvatsku, koja je zvanično provodila sistematsko iseljavanje, pokrštavanje i ubijanje Srba“.

„Tražimo da Narodna skupština Republike Srpske na posebnoj sjednici zauzme stav po ovom veoma značajnom pitanju po Republiku Srpsku i srpski narod u cjelini“, navodi se u zahtjevu.

(BN)

Danas objavljeno

Putin: Uzajamno priznati sertifikate o vakcinaciji

M.

Na Šepku gužva u oba smjera, na Gradišci na izlazu iz BiH

M.

U Srbiji 6.948 novozaraženih, preminule 64 osobe

M.

Ostavite komentar