Počela operacija i u Portugalu – policija "češlja" sumnjive poslove u Portu, Benfiki, Sportingu - BIGportal.ba
Fudbal Sport

Počela operacija i u Portugalu – policija “češlja” sumnjive poslove u Portu, Benfiki, Sportingu

Malverzacije prilikom transfera širom Evrope “češljaju” se sada i u Portugalu.

Posle Španije, gde je pod prismotrom menadžer Fali Ramadani, na meti portugalskih vlasti u velikoj akciji bili su tamošnji najveći fudbalski klubovi Porto, Benfika, Sporting i Braga, kao i poznati agent Žorž Mendeš.

Policija je pretresla čak 76 objekata, među kojima su kuće predsednika klubova Pinta da Koste (Porto) i Luisa Filipea Vijeire (Benfika), kao i Mendeša.

Postoji više od 40 sumnji u tužbama koje istražuju dokaze o krivičnim delima kvalifikovane poreske prevare i pranja novca.

Portugalsko tužilaštvo i poreska uprava izabrali su prioritetne ciljeve u ovoj fazi operacije koja uključuje pretragu Porta, Benfike, Sportinga, Brage, Gimaraeša, Maritima, Estorila, Portimonensea i drugih klubova.

Operacija za cilj ima oduzimanje dokumenata, digitalnih i na papiru, povezanih sa preduzećima milionera, sve do kancelarije avokata Karlosa Osorija de Kastra i agenta Mendeša, koji zastupaju jednog od najboljih fudbalera sveta Kristijana Ronalda.

Sumnja se da se mnogi procesi tiču ugovora fudbalera sa ekonomskim pravima na “treću stranu” i zato su na udaru klubovi, administrativci, igrači, treneri, sportski direktori, agenti i advokati u situacijama kako bi se izbeglo plaćanje poreza.

Danas objavljeno

Real je kralj Španije – Barselona nemoćna na Nou Kampu

Vanja A

Siner “počistio” Švarcmana i osvojio novu titulu

Vanja A

Mitrović gazi sve po Čempionšipu – nova dva gola za ukupnih 15!

Vanja A

Ostavite komentar