Počela nastava u Osnovnoj školi "Branko Ćopić" - BIGportal.ba
Banja Luka

Počela nastava u Osnovnoj školi “Branko Ćopić”

Nastava u banjalučkoj Osnovnoj školi /OŠ/ “Branko Ćopić” jutros je počela poslije dvodnevnog prekida koji je uslijedio nakon što je potvrđeno da je jedan učenik osmog razreda pozitivan na virus korona, rekla je direktor ove škole Branislava Pejašinović.

  • Nakon dvodnevne obustave nastave u našoj školi se ponovo jutros oglasilo školsko zvono i počeli smo sa redovnim radom. Đaci iz odjeljenja koje je izolovano svakako danas nisu tu, ali za sve ostale učenike nastava je počela – rekla je Pejašinovićeva.

Ona je istakla da je prethodnih dana izvršena kompletna dezinfekcija školskih prostorija i da se nastava odvija prema uobičajnom rasporedu.

  • Iako je odsutan nemali broj nastavnika, uspjeli smo organizovati nastavu i pratićemo situaciju iz dana u dan i postupati po preporukama nadležnih institucija – rekla je Pejašinovićeva.

Precizirala je da će nekoliko nastavnika škole raditi u dvije smjene, dok će određeni broj časova držati nastavnici koji u to vrijeme imaju pauzu.

  • Angažovaćemo i nekoliko nastavnika van škole – istakla je Pejašinovićeva.

U OŠ “Branko Ćopić” nastava je prekinuta u četvrtak, 5. marta, nakon što je utvrđeno da je učenik osmog razreda pozitivan na virus korona.

Testiranje je pokazalo da su ostali učenici iz razreda i nastavnici negativni na virus korona, ali se nalaze u kućnoj izolaciji.

AGENCIJE

Danas objavljeno

Planirana isključenja el.enegije za 08.12.2021.godine

Vanja A

Bogat program u parku: Pogledajte koje sadržaje donosi “Banjalučka zima” ove sedmice

M.

Pješački prelaz u Boriku biće izdignut kao “platforma”

M.

Ostavite komentar