Počela je sezona Strijelca koja donosi optimizam i promjene! - BIGportal.ba
Ljubav i seks Magazin

Počela je sezona Strijelca koja donosi optimizam i promjene!

Stigla je sezona Strijelca 2020! 21. novembra Sunce je ušlo u promjenjivi vatreni znak Strijelac i počinje mjesec avanture, istraživanja i uzbuđenja sve dok sezona Jarca ne počne 21. decembra.

Ako su vam duboke i emotivne vode sezone Škorpije 2020. bile previše, ova vatrena energija donosi radostan osjećaj optimizma, čak i usred tamnijih dana i dužih noći.

Ali još ne puštamo zamorne vibracije koje su karakterisale sezonu Škorpije. I dalje ćemo imati prisutan intuitivni vodeni element, budući da Venera ulazi u Škorpiju u isto vrijeme kada započinje sezona Strijelca. Ipak, naša introspekcija će biti malo olakšana, zahvaljujući karakterističnom optimizmu sezone Strijelca.

Strijelac je promjenjivi vatreni znak zodijaka, a predstavlja ga simbol strijelca – koji nas inspiriše da usmjerimo vlastitog unutrašnjeg strijelca i ispalimo strelice ravno prema našim najvišim težnjama. Strijelcem vlada Jupiter, planeta sreće, pa je sada vrijeme da svi horoskopski znakovi počnu razmišljati na veliko i kažu DA novim iskustvima.

Instagram/nikhilvisuals

Budući da je Strijelac znak povezan s visokim obrazovanjem i svjetskim putovanjima, energija Strijelčeve sezone inspirisaće nas da proširimo lične horizonte i razmišljamo globalno. Ova astrološka sezona donosi nam veći osjećaj avanture, spontanosti i pozitivnosti, pa iskoristite ovu optimističniju perspektivu kako se približavamo praznicima.

Svi ćemo se osjećati srećnije iz barem jednog razloga: Sunce koje se kreće u znak Strijelca označava posljednju dionicu 2020. godine, a nakon duge, iscrpljujuće godine, više smo nego spremni okrenuti novi list. Kako bi nam zvijezde pomogle u tome, tokom ove sezone Strijelca imamo dva pomračenja: pomračenje Mjeseca, 29. novembra, i potpuno pomračenje Sunca, 14. decembra. Pomračenja su način na koji svemir stvara promjene u našim životima. Otvara i zatvara vrata.

Neke od ovih promjena mogu uključivati ​​uklanjanje ljudi iz vašeg života. Sloboda je tema ovih pomračenja. Možda osjećate snažno da želite prekinuti veze sa bilo kojom osobom ili stvarima koje vas koče. Dajte si trenutak da se osvrnete na prošlu godinu – šta ili ko vam nije služio? Možda će biti lako prepoznati ono što vas je sputavalo, bilo da je riječ o stagnirajućoj vezi, zahtjevnom poslu ili čak o načinu razmišljanja. Želja za prekidom veza je snažna i iskreno – pravo je vrijeme da to učinite.

Prekinite vezu koja vam ne služi. Počnite tražiti posao zbog kojeg zapravo želite ujutro ustati. Preselite se. Usvojite psa ili promijenite frizuru. Sve što mislite da će bitno uticati i promijeniti vaš život, sada je vrijeme da to pokrenete energijom sezone Strijelca i pomračenja.

Foto: instagram.com/cyanlism/

Pomračenja signaliziraju vrijeme promjena u svijetu i našem životu. Otvaraju nove početke i donose značajne završetke. Pomračenja donose ono što bi inače ostalo u sjeni. Kada je sunčeva ili mjesečeva svjetlost blokirana, zaklonjena ili ometana, kao tokom pomračenja, dobivamo drugačiji pogled na našu okolinu. Otkrivajući naše lične i kolektivne sjene, pomračenja obilježavaju trenutke u godini na koje bismo trebali obratiti pažnju, jer ono što se događa pod njima ima način da ostavi trajan utisak.

Prvo pomračenje, 30. novembra u Blizancima, je pomračenje Mjeseca (za vrijeme punog mjeseca) koje će donijeti nalet poruka, priliv informacija i mišljenja. Ovo pomrčenje zahtijeva okončanje. Uveličaće poruke koje šaljemo, pa ćete htjeti ograničiti tračeve, upotrijebiti svoju energiju da se fokusirate na ideje koje želite da procvjetaju i širiti poruke koje najviše želite da vam se vrate. Pomračenje 14. decembra, potpuno je pomračenje Sunca. Zamislite ovaj vremenski period kao period koji nas priprema za novi početak.

Ipak, to neće biti tako lako. Sunce će se poravnati s južnim čvorom sudbine prvih dvadeset dana sezone Strijelca, što znači da se možemo osjećati pomalo nesigurno i ne želimo biti u centru pažnje. Postoji oklijevanje s pomicanjem prema naprijed, što bi moglo učiniti da svi želimo stati mirno. Takođe, 09. decembra neuhvatljivi Neptun će se poravnati sa Suncem. Ovo će nas učiniti jako neodlučnim. Šta je ključ svega? Provjerite svoje najdublje vrijednosti. Sve dok ostanemo vjerni svojim uvjerenjima, moći ćemo sve prevazići.

Jedini nedostatak koji se krije u životnoj energiji sezone Strijelca je način razmišljanja „ja, ja, ja“. Moraćete jasno komunicirati i s drugima. Pametno birati riječi važno je tokom sljedećih trideset dana. Razmislite prije nego što izgovorite ili pošaljete poruku, to će nas sve spasiti puno drame tokom mjeseca.

Instagram/@emoji_of_a_wave

Pred kraj sezone Strijelca, Jupiter i Saturn će napustiti Jarca kako bi ušli u znak Vodolije. Jupiter mijenja znakove svake godine, ali Saturn to čini svake dvije i po godine. Činjenica da ove društvene planete istovremeno mijenjaju znakove govori da su pred kolektivom velike promjene. 21. decembra doživjećemo Veliku konjunkciju između ove dvije planete – nešto što se događa samo jednom u 20 godina, a u Vodoliji prvi put nakon 400 godina i obično označava istorijske promjene.

Promjene se spremaju – i to na bolje.

Danas objavljeno

Šta mislite o Kristen Stjuart u ulozi Džokera?

Zeljka

Viđali su se iza leđa svojih supružnika: Milijarder i njegova djevojka ludo zaljubljeni

Zeljka

Reper, bivši Kanje Vest, koristi i pandemiju – brendirao “Ye” maske

Zeljka

Ostavite komentar