"Počela je 4/4 i Kobi mi kaže – 'klinac imao si sjajan meč'" - BIGportal.ba
Košarka Sport

“Počela je 4/4 i Kobi mi kaže – ‘klinac imao si sjajan meč'”

Američki košarkaš Iman Šampert podsetio se početaka karijere i ispričao je zanimljivu anegdotu sa utakmica protiv Los Anđeles Lejkersa.

Šampert, koji je prve četiri sezone proveo igrajući u Njujork Niksima, otkrio je kako je bilo igrati protiv Kobija Brajanta.

Igrali smo u Medison Skver Gardenu i ne mogu tačno da se setim koliko je imao (poena), ali znam da sam u direktnom okršaju s njim imao nekoliko ukradenih lopti. U mojoj glavi mislim ˜– ‘kako ću posle meča da pričam bratu kako sam ukrao loptu Kobiju, kako sam zakucao pored njega…’. Mislim o svim tim stvarima“, rekao je Šampert u podkastu “Ebro in the Morning”.

Kobi Brajant tragično je poginuo 26. januara ove godine u padu helikoptera. Pored njega, poginula je i njegova ćerka Điana, kao i još sedmoro ljudi.

Šampert je trenutno bez angažmana, igrao je za Netse ove sezone, ali je u decembru otpušten.

Počela je četvrta četvrtina i Kobi mi kaže – ‘klinac, imao si sjajnu utakmicu’. Kunem se da sam pogledao na semafor i pomislio – ‘ali ima još 12 minuta do kraja. O čemu priča?’. Tokom utakmice mi ništa nije rekao, a ja sam pričao razna s**a. Ukrao sam mu loptu, bio sam naložen. To je ipak Kobi Brajant. Posle toga počeo je pogađa. Pomislio sam – ‘čoveče odakle si ti. Šta se događa’?. Potom je šutnuo sa 11 metara i poceo mrežicu. Onaj šut Stefa Karija koji ni Stef tada nije šutirao. Pozvali smo tajm-aut i D’Antoni je gledao u mene, a ja sam bio u fazonu – ‘šta mogu da uradim?'”.

Šampert je posle Niksa igrao za Kavalirse, Kingse, Roketse i Netse.

Poslušajte jer je interpretacija Šamperta sjajna.

https://twitter.com/MocoKosso/status/1238570059951472650

Danas objavljeno

Meloun molio Jokića da ne igra VIDEO

Vanja A

ATP prijeti nevakcinisanima

Vanja A

Evroliga kaznila Zvezdu

Vanja A

Ostavite komentar