Počela izgradnja vodovoda za gornje dijelove naselja Česma - BIGportal.ba
Banja Luka

Počela izgradnja vodovoda za gornje dijelove naselja Česma

U Banjaluci je danas počela izgradnja vodovoda za gornje dijelove naselja Česma u vrijednosti nešto većoj od dva miliona KM, čime će biti obezbijeđena voda za više od 500 domaćinstava.

Izgradnja je počela u okviru velikog projekta “Voda jedan”, koji predviđa izgradnju 56 kilometara novih vodovoda na seoskom i prigradskom području.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, koji je prisustvovao početku radova, rekao je novinarima da ovim počinje realizacija velikog aranžmana sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj, ukupne vrijednosti osam miliona KM, koji podrazumijeva izgradnju sistema vodovoda i kanalizacija na više lokacija u Banjaluci.

“Riječ je o sistemu koji uključuje dva velika rezervoara, potisne cjevovode sa sistema Česma dva na Česmu tri i sa Česme tri na Česmu četiri i distributivnu mrežu. Nekih 15 do 18 kilometara mreže treba ovdje da bude razvedeno, napravljen novi rezervoar, potisni cjevovod, pumpne stanice i riješen problem jer na ovom području vode uopšte nema. Očekujem da naredne godine u ljeto na ovoj lokaciji imamo vodu”, rekao je Radojičić.

On je dodao da radove izvodi banjalučka kompanija “Hidrokop”.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Česma Miladin Maličević zahvalio je gradonačelniku, Gradskoj upravi i svim ljudima koji su napokon uvidjeli problem – da vodu nije imalo ovo naselje sa oko 500 domaćinstava, velikim vikend naseljem, a koje se nalazi na par kilometara od centra grada.

On je istakao da će ovi radovi povećati i cijenu zemlje.

“Ovo naselje ima prosperitet da se razvija i da broj priključaka bude mnogo veći od onog koji je u ovom momentu potreban”, rekao je Maličević.

Mještanin Miloš Krčić, koji, kako kaže, živi na najvišoj koti naselja, kaže da su mještani dočekali nešto što će preporoditi ovaj kraj.

nezavisne novine

Danas objavljeno

Planirana isključenja električne energije za 21.10.2021. godine

Vanja A

Ove ulice danas bez vode zbog radova na cjevovodu

M.

Planirana isključenja električne energije za 20.10.2021. godine

Vanja A

Ostavite komentar