Počela izgradnja škole u banjalučkom naselju Ada - BIGportal.ba
Banja Luka

Počela izgradnja škole u banjalučkom naselju Ada

Počela je prva faza izgradnje škole u banjalučkom naselju Ada, a mašine su na terenu i iskopavaju parcelu na kojoj će biti smještena ova škola.

Kako su potvrdili za “Nezavisne” iz Odjeljenja za komunalne poslove, 16. maja su počeli ovi radovi, a rok za izvođenje istih je 280 dana od dana uvođenja izvođača u radove.

“Objekat se gradi u dvije faze. Prva faza je izgradnja petorazredne područne škole, područnog odjeljenja OŠ ‘Vuk Stefanović Karadžić’, koja je projektovana za 300 učenika, sa deset učionica, od kojih će pet biti u prizemlju, a pet na spratu”, rekli su iz resornog odjeljenja. Kako su istakli, u zavisnosti od demografskih kretanja, odnosno povećanja broja djece koja pripadaju tom upisnom području, odlučiće se da li će škola u nekom narednom periodu biti organizovana kao petorazredna ili devetorazredna.

Mještani naglašavaju da su srećni što će konačno dobiti školu u ovom naselju, a s obzirom na to da je veliki broj djece u Adi, ali i drugim naseljima, koja će je pohađati.

S tim u vezi, Sreten Ćurlić, član Savjeta MZ Ada, ističe da bi nova škola značila ne samo za Adu, već i za učenike drugih naselja, kojima će nova škola biti mnogo bliže od škole “Vuk Karadžić”, koja se nalazi u Boriku.

“Zbog toga i jest planirana izgradnja na ovoj lokaciji, jer je bliža novim zgradama i Česmi, a upravo zbog tih učenika koji bi pohađali ovu školu u Adi”, kaže Ćurlić za “Nezavisne novine”.

Prema njegovim riječima, ovo naselje se prostire na velikoj površini, u njemu su mnogobrojni mještani, te bi im škola svakako mnogo značila.

“Pored škole će se praviti i vrtić, tako da bi to bila zaokružena cjelina, iako će trebati vremena da se sve to izgradi. Znamo da će se graditi 280 dana, što znači da je završetak gradnje tek naredne godine”, rekao je Ćurlić.

Kako je početkom godine kazala Milada Šukalo, savjetnica gradonačelnika za društvene djelatnosti, može se očekivati da će nastava u novoj školi početi već školske 2023/2024. godine.

Podsjećamo, nova škola u Adi će biti izgrađena na lokaciji preko puta restorana “Stara Ada”, u čijoj blizini je u toku izgradnja većeg broja stambenih blokova. Kako su dodali iz Gradske uprave, izgradnja nove škole u ovom naselju je projekat finansiran donatorskim sredstvima Srbije, i to u iznosu od 4,3 miliona KM.

Nezavisne.

Danas objavljeno

Planirana isključenja el.energije za 01.07.2022. godine

Vanja A

Banjalučki prevoznici ne odustaju, sutra autobusi najvjerovatnije staju

M.

Sedam beba rođeno u Banjaluci

M.

Ostavite komentar