Počela besplatna vakcinacija protiv gripa u Banjaluci - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Počela besplatna vakcinacija protiv gripa u Banjaluci

U ambulantama porodične medicine Doma zdravlja Banjaluka počela je besplatna vakcinacija protiv sezonskog gripa.

“Pravo na besplatnu vakcinaciju imaju pacijenti na hemodijalizi, pacijenti koji boluju od šećerne bolesti – insulin zavisni, pacijenti koji su liječeni kardiohirurškim metodama liječenja, odnosno pacijenti s ugrađenim stentom”, naveli su iz Doma zdravlja Banjaluka.

Takođe, pravo na besplatnu vakcinaciju imaju pacijenti kojima je rađena balon dilatacija, pacijenti kod kojih je rađen bajpas, pacijenti s ugrađenim vještačkim valvulama, pacijenti s ugrađenim pejsmejkerom, pacijenti koji su završili hemioterapiju, a nemaju kliničke znake bolesti.

“Besplatna vakcinacija je i za djecu koja su oboljela od cistične fibroze pluća i mališani koji su liječeni od reumatske groznice s promjenama na srcu, pacijenti oboljeli od mišićne distrofije i multiple skleroze, HIV pozitivne osobe i pacijenti oboljeli od AIDS-a, osobe s posebnim potrebama u kolektivnom smještaju, te zdravstveni radnici na Infektivnim klinikama i odjelima i jedinicama intezivne medicine”, objasnili su u Domu zdravlja Banjaluka.

Za sve građane koji se žele vakcinisati po ličnom izboru, vakcinacija se obavlja u prostorijama Instituta za javno zdravstvo RS svakim radnim danom od osam do 16 časova.

Cijena jedne doze vakcine je 26 KM, a sve dodatne informacije se mogu dobiti u Institutu na broj telefona 0800 50 555.

Danas objavljeno

Janša: Zbog engleskog soja virusa moguće odlaganje blažih mjera

M.

Neredi u Holandiji, demonstranti zapali laboratoriju za testiranje

M.

Ovo su simptomi infekcije novim sojem korone

M.

Ostavite komentar