Pobuna rukometaša Slovenije – Vujović smijenjen zbog tajm-auta Zagreba - BIGportal.ba
Ostali sportovi Sport

Pobuna rukometaša Slovenije – Vujović smijenjen zbog tajm-auta Zagreba

Legendarni srpski rukometaš Veselin Vujović smenjen je sa mesta selektora selekcije Slovenije samo mesec dana pre Evropskog prvenstva.

Vujoviću je uručen otkaz nakon što se nekoliko igrača pobunilo da neće igrati na EP ukoliko on ostane selektor.

Slovenački mediji javljaju da je do pobune došlo zbog nedavne Vujovićeve reakcije na tajm-autu Zagreba, kluba koji odnedavno vodi, kada je slovenačkom igrači Aleksu Vlahu rekao: “Umri, umri da te više ne gledam”!

Negove reči i ponašanje minulih dana je kritikovao predsednik RS Slovenije Franjo Bobinac, koji je rekao da je reč o “neprimerenom gestu”, a oglasio se i bivši reprezentativac Miha Žvižej, koji je na društvenim mrežama objavio: “I ovog čoveka vi zovete legendom?”.

Upravni odbor Rukometnog saveza Slovenije na današnjoj sjednici jednoglasno je odlučio da raskine ugovor o saradnji sa Vujovićem, koji je na klupi naše selekcije bio od maja 2015. godine. Nakon više od četiri godine odlične saradnje, zasićenost unutar nacionalnog tima nedavno je počela da uzima maha, što bi moglo da znači značajno ograničenje i preveliki rizik za predstojeće prvenstvo”, navodi se u saopštenju RS Slovenije.

Slovenija je pod vođstvom aktuelnog trenera Zagreba osvojila bronzanu medalju na Svetskom prventsvu 2017. godine u Francuskoj, uz šesto mesto na Olimpijskim igrama u Riju (2016) i osmo na EP u Hrvatsko (2018), dok se nije plasirana na ovogodišnje SP.

Njegov naslednik biće poznat do sredine decembra, naveli su iz RS Slovenije. Slovenački rukometasi na EP se nalaze u C grupi zajedno sa Švedskom, Poljskom i Švajcarskom.

Danas objavljeno

De Minor čeka Krajinovića ili Zvereva

Vanja A

“Ako moram da izaberem, Đoković je najbolji – na svim podlogama”

Vanja A

Kraj godine za Halanda?

Vanja A

Ostavite komentar