Pobuna mještana protiv migranata u Medenom polju - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Pobuna mještana protiv migranata u Medenom polju

Predstavnici opštine Bosanski Petrovac donijeli su rezoluciju kojom se zahtijeva od Vlade Unsko-sanskog kantona da odustane od smještaja migranata u Medenom polju.

Medeno polje je udaljeno 10 kilometara od Bosanskog Petrovca. Predstavnici Opštinskog vijeća Bosanski Petrovac istakli su da se odluka o smještaju migranata kosi sa svim zakonskim, humanim i zdravorazumskim normama.

“U protivnom građani Bosanskog Petrovca će blokirati magistralni put, a u kranjem slučaju napustiti svoj grad i uputiti se u pravcu EU”, navodi se u tekstu rezolucije dostavljenoj Tanjugu.

Predstavnci vijeća su u obrazloženju rezolucije naveli da je Bosanski Petrovac mala ruralna zajednica, opterećena mnogim problemima i da bi dodatni problem s migrantima izazvao kolaps u funkcionisanju.

“Bez obzira na nacionalnu, vjersku ili političku pripadnost, građani Bosanskog Petrovca su jedinstveni u stavu da ne dozvole smještaj migranata na teritoriji naše lokalne zajednice”, navodi se u rezoluciji, koju potpisuje zamjenik predsjedavajuće Opštinskog veća Dušan Došen.

(Tanjug)

Danas objavljeno

Čak je i Kina zabrinuta

M.

Susret iznad Crnog mora – ruski Suhoj ponovo presreo francuske “miraže”

M.

Osumnjičena za terorizam finansirala muža i članove IS u Siriji

M.

Ostavite komentar