13. Marta 2020.

Pobuna Amerikanaca u Turskoj: Niko ne igra sem nas, nije bezbjedno

Big Portal

Oni su se oglasili povodom odluke Košarkaškog saveza Turske da ne suspenduje niti otkaže prvenstvo.

Larkin je naveo da situacija oko koronavirusa nije dovoljno bezbedna da liga nastavila da se održava.

“Ni u kakvom smislu ne želim da ponizim ljude koji donose odluke o pandemiji koronavirusa, ali ne razumem zašto tursko prvenstvo nastavlja da se igra kada su sve ostale lige na svetu ili suspendovane ili otkazane. Razumem da igranje utakmica bez publike čini stvari sigurnijim, ali to ih ne čini dovoljno sigurnim”, naveo ja Larkin i nastavio:

“Nas košarkaše ništa ne čini srećnijim od takmičenja, igranja utakmica i duela jedni sa drugima, ali sada, kada se virus sve rapidnije širi, rizik je samo veći nego pre. Igranje mečeva se jednostavno ne isplati. Ovo je samo moje mišljenje i siguran sam da ga i većina igrača deli. Sve što želim je da bezbednost bude svima prioritet i verujem da bi otkazivanje lige ili barem suspenzija dok ne budemo imali bolju kontrolu nad virusom bili najbolja opcija”, dodao je jedan od najboljih igrača Evrope ove sezone.

Larkin nije jedini igrač nekog turskog kluba koji deli ovakav stav, a pre njega su se istim tonom oglasili Fenerbahčeovi Bobi Dikson i Malkolm Tomas, kao i Galatasarajev Zek Ogust.

“Praktično svaka liga na svetu je suspendovana, ali turska odbija da bude? Zdravlje ne naš najbitniji saveznik. Uradite pravu stvar. Nije vredno rizika”, napisao je Bobi Dikson.

“Samo jedan slučaj (pozitivan na koronavirus)… 81 milion ljudi u Turskoj, 15,5 miliona samo u Istanbulu, a Turska je okružena zemljama sa epidemijama. A mi? Mi ćemo da rizikujemo sa igranjem dok neko ne bude pozitivan i onda ćemo da se borimo sa krizom, umesto da je sprečimo”, napisao je Zek Ogust.

Zaključno sa objavljivanjem ove vesti, tursko košarkaško prvenstvo jedno je od jedinih na svetu u tom sportu koje nije otkazano ili suspendovano. Litvanci su čak i proglasili šampiona, Žalgiris.

https://twitter.com/Carchia/status/1238567849079209989

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare