12. Maja 2021.

Pobjegla tri leoparda – safari park prećutao

Big Portal

Vlasti u istočnoj Kini koristile su dronove i lovačke pse da pronađu poslednjeg od tri leoparda koji su pobegli iz safari parka, prenosi “AP”. Inače, vlasti su se suočile sa snažnom kritikom javnosti zbog prikrivanja informacija o bekstvu životinja više od dve nedelje.

Zamenik gradonačelnika Hangdžoua Vang Hong rekao je da je policija primila pozive da su leopardi uočeni prošlog četvrtka i petka, ali safari park je porekao da je neko pobegao.

Safari park nije prijavio bekstvo jer se plašio da će javno oglašavanje ozbiljno smanjiti broj posetilaca parka tokom kineskog petodnevnog Praznika rada, rekli su zvaničnici. Kašnjenje u prijavi bekstva izazvalo je kritike da je safari park ljude izložio riziku, pogotovo jer su životinje bile na slobodi tokom Praznika rada, kada veliki broj turista poseti Hangdžou.

Pet službenika, uključujući generalnog direktora i pravnog predstavnika safari parka, privedeno je u policijski pritvor na ispitivanje, a Park je privremeno zatvoren dok se razmatra pitanje bezbednosti i upravljanja.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare