POBILI SRPSKE VOJNIKE I MRTVE IH OPLJAČKALI Albanci za ministra odbrane izabrali OSUĐENOG UBICU - BIGportal.ba
Region Vijesti

POBILI SRPSKE VOJNIKE I MRTVE IH OPLJAČKALI Albanci za ministra odbrane izabrali OSUĐENOG UBICU

Novi ministar odbrane u vladi takozvanog Kosova Anton Ćuni, osuđen je kao član terorističke grupe pred Višim sudom u Nišu na 15 godina zatvora za ubistvo petorice srpskih vojnika 1998. godine!

Ćuni je zajedno sa sedmoricom Albanaca osuđen u odsustvu, a u presudi se navodi da su tog dana upali na teritorije Albanije i skriveni u zasjedi čekali na vojnu patrolu. Nakon što su pucali na njihovo vozilo i ubili ih, uzeli su im oružje, nakit i druge lične stvari.

Potom su pucali i na helikopter Vojske Jugoslavije, koji je nakon ovog događaja doletio da odveze poginule, te opet pobjegli u Albaniju. Tužilaštvo za ratne zločine je 2009. došlo do snimka napada na ove vojnike, koji su snimili pripadnici OVK, a snimak se kasnije našao i na Yutjubi, prenio je tada Danas.

U pucnjavi su nastradali Vlastimir Radoičić (19), Ilija Pavlović (19) i Miladin Gobeljić (20), vojnici koji su tri mjeseca bili na odsluženju vojnog roka. Ubijeni su i “ugovorci” Miloš Pavlović (30) i Miroslav Jocić (30). Svi vojnici su pripadali Niškom korpusu tada Vojske Jugoslavije.

Zanimljivo je da je istom optužnicom obuhvaćen i Rustem Beriša, doskorašnji ministar odbrane, koji je takođe bio pripadnik terorističke OVK.
Inače, Čuni je poslanik Demokratskog saveza Kosova (DSK) Ise Mustafe, a za ovu poziciju nominovan je na jučerašnjem sastanku DSK, prenijela je Gazeta ekspres. Rođen je 1967. godine u Đakovici, završio je Vojnu akademiju.

Funkcija ministra odbrane vrhunac bahatosti kosovskih Albanaca
U decembru 2018. godine Priština je naprečac i suprotno sporazumima formirala svoju vojsku. Tada je kosovski parlament usvojio, bez prisustva poslanika Srpske liste, sva tri zakona kojima se započinje proces transformacije Kosovskih bezbjednosnih snaga (KBS) u vojsku Kosova. Time je prekršen niz sporzuma, uključujući i Briselski sporzum, kao i Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju.

Formiranje vojske kosovski Albanci doživjeli su kao svojevrsno zaokruživanje kosovske nezavnosti, zbog kršenja sporazuma i neslaganja sprskih poslanika nisu pretrpili posebne kritike međunarodne zajednice.

Formiranjem vojske i izmenom pomenutih zakona praktično je iskovana funkcija ministra odbrane, koju će sada praktično preuzeti osuđeni ubica.

(Blic)

Danas objavljeno

Evakuacija u Parizu – pretnja bombom

M.

Kim smršao 20 kilograma, izvještaj odbacuje glasine da je koristio dvojnika

M.

Šmit: Međunarodna zajednica aktivna i mimo očiju javnosti

M.

Ostavite komentar