Pobijedite (samo)izolaciju s 3 BH aplikacije - BIGportal.ba
Nauka i IT Tehnologija

Pobijedite (samo)izolaciju s 3 BH aplikacije

Vrijeme u kojem većina građana naše zemlje, ali i susjedstva i svijeta, provodi vrijeme u (samo)izolaciji od korona virusa nameće pitanje kako što kvalitetnije provesti vrijeme sa svojim ukućanima.

Naravno, tehnologija je ta koja na vrlo kvalitetan način može popuniti vrijeme, posebno ako se radi o aplikacijama uz koje možemo naučiti nešto novo ali i zabaviti se.

U nastavku donosimo 3 aplikacije koje su nastale u BiH i pomoću kojih se možete edukovati ali i zabaviti.

1. Kviz BiH

Aplikaciju je do sada preuzelo 40.000 korisnika. Lansirana je 2017. godine i sadrži bazu više od 1000 pitanja samo o Bosni i Hercegovini (sport, kultura, geogorafija, historija, ličnosti, državno uređenje, ekonomija, zanimljivosti).  

Od prošle godine na aplikaciji je zaživio multiplayer te je moguće kviz zaigrati s bilo kojim prijateljem iz svijeta. Obećavamo odlično provodeno vrijeme uz ovu aplikaciju!

Aplikacija je dostupna na: https://play.google.com/store/apps/details?id=ba.kvizbih.www.kviz

2. Aforizmi

Želja autora zbirke aforizama dostupne na Play Storeu je da se ljudi okoriste njima. U njima će svako naći nešto za sebe. Jer, kako jedan od aforizama kaže: “pametan uči dok je živ, budala sve zna od rođenja”. Ako si mudrac, onda je ovo odličan izbor za tebe.

Aplikacija je dostupna na: https://play.google.com/store/apps/details?id=ba.app.aforizmi

3. Računalica

Ova aplikacija namijenjena je za djecu koja žele da vježbaju matematiku, osnovne operacije sabiranja, oduzimanja, množenja i dijeljenja.

Aplikacija sadrži tri levela: 1. level – brojevi do 10, 2. level – brojevi do 50, 3. level – brojevi do 100.

Aplikacija je dostupna na  https://play.google.com/store/apps/details?id=racunalica.igra.com.zbrajalica.kingf.racunalica

Danas objavljeno

Redmi Note 11 Pro 5G će imati AMOLED displej sa 120Hz osvježavanjem

V.R.

XPG predstavio DDR4 RGB memorijske module SPECTRIX D50 sa ROG sertifikatom

V.R.

Škole u Velikoj Britaniji uvode prepoznavanje lica učenika

V.R.

Ostavite komentar