10. Novembra 2022.

Po svemu sudeći Mercedes-AMG One je novi kralj Nirburgringa

Big Portal

vi koji su u avgustu bili prisutni pored čuvene njemačke staze Nürburgring Nordscleife jasno su mogli vidjeti da je brzina kojom AMG-ov ultrasportski i brojčano ograničeni model One “leti“ kroz “zeleni pakao“ daleko od rekreativnog krstarenja, ali se u Mercedesu tada nisu oglašavali po pitanju ostvarenih vremena kruga.

Tri mjeseca poslije, pored tri fotografije sa osunčane staze, na zvaničnoj Facebook stranici njemačke kompanije piše: “Vrijeme je da svjedočimo nečemu velikom. Nečemu što smo dugo čekali. Jeste li spremni za prekretnicu?“.

Sve zajedno sugeriše da superbrzi Porsche 911 GT2 RS MR (Manthey Racing) na Nürburgringu više nema najbolje vrijeme kruga (6 minuta i 43 sekunde) u klasi produkcijskih automobila, a nama ostaje da sačekamo i saznamo vrijeme kruga s kojim Mercedes-AMG One postaje novi “kralj“ na stazi svih staza.

Podsjećanja radi, Mercedes-AMG će ultrasportski dvosjed ručno napraviti u samo 275 primjeraka (već odavno rasprodano), a pokreće ga hibridna kombinacija koju čine prilagođen 1,6-litarski V6 motor koji je “posuđen“ iz Formule 1 i četiri elektromotora. S kombinovanom snagom (1.063 KS) One iz mjesta do „stotke“ stiže za 2,9 sekundi i razvija 352 km/h.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare