Plus 8 GTR Limited Edition – najmoćniji Morgan u istoriji - BIGportal.ba
Auto-moto Noviteti

Plus 8 GTR Limited Edition – najmoćniji Morgan u istoriji

Morgan je sklopio prvi Plus 8 GTR u svom pogonu u Malvern Linku (Vorčesteršir).

Automobil #1 je deo (rasprodate) garniture od devet vozila, a ugledao je svetlost dana nakon što je mali britanski proizvođač otkupio nekoliko šasija od firme s kojom je raskinuo partnerstvo.

Naravno, prvo što nam pada na um je motor, a radi se o 4,8-litarskom V8 izvorno iz BMW-a, koji u originalnim specifikacijama isporučuje 367 ks. U ovom slučaju je dotični N62 blago modifikovan, tako da raspolaže s 380 konja, što Plus 8 GTR čini najmoćnijim Morganom ikada napravljenim.

Budući da je svaki model iz serije praktično jedinstven, Morgan je blisko sarađivao sa svakim od budućih vlasnika da bi kreirao primerak po njihovoj meri. Svi poseduju drugačije konfiguracije, s tim što je pet automobila namenjeno globalnom tržištu. Još par će biti kompletirano do kraja godine, dok će ostatak biti sklopljen u prvom kvartalu 2022.

Visoka linija ramena, preoblikovani lukovi točkova, naplaci s pet paoka i centralnim zavrtnjem, ručno rađeni aluminijumski spliter, prednja krila i zadnji deo, uz čvrst krov, doprinose posebnom izgledu novog Plus 8 GTR. Naravno, ne treba zaboraviti tandem završetaka izduvnih cevi.

Kada je o unutrašnjosti reč, tu su posebne GTR kontrolne jedinice, novi tapacirung vrata i pločica na kojoj je ugraviran serijski broj. Trkačka sedišta s odgovarajućim pojasevima su opciona.

„Plus 8 GTR predstavlja priliku da Morgan još jednom oda počast V8 motoru“, kaže predsednik i generalni direktor kompanije, Stiv Moris. „Oduševljeni smo što smo mogli da radimo zajedno s kupcima u kreiranju dizajna i procesa proizvodnje.“

U suštini, ovo je „labudova pesma“ V8 Morgana, a Plus 8 GTR je drugi specijalan projekat u 2021., nakon Plus Four CX-T. Potonji je zapravo safari vozilo, napravljeno u saradnji s Rally Raid UK, Dakar specijalistima, bazirano na konvencionalnom Plus Four.

Vrele Gume

Danas objavljeno

Ukrala Mini – neslavno prošla

Vanja A

Lando Noris frustriran

Vanja A

Stiže još moćniji BMW XM sa 748 KS

Vanja A

Ostavite komentar