"Pljunuo sam Bajevića po glavi – 'brate, mrtvi smo'" - BIGportal.ba
Fudbal Sport

“Pljunuo sam Bajevića po glavi – ‘brate, mrtvi smo'”

Bivši fudbaler Olimpijakosa, ali i Barselone, Đovani otkrio je zanimljivu anedgotu sa Dušanom Bajevićem iz dana u Pireju.

U pitanju je slučaj od pre 15 godina, kada je greškom pljunuo proslavljenog trenera po glavi.

On je to opisao u knjizi “Đovani – legenda – moja autobiografija” koja je nedavno objavljena.

“Bila je to moja greška. Iako nenamerna, ali moja. Igrali smo prijateljsku utakmicu protiv Palerma u Italiji i otišli smo u šetnju pre jednog obroka. U ustima sam ‘vrteo’ dva slatkiša i tako sam se igrao. Dok smo se spuštali stepenicama, pomislio sam – šta bi se dogodilo kada bih jedan slatkiš pljunuo na glavu saigrača koji je nekoliko metara ispod bezbrižno prolazio?”, napisao je Đovani.

“Lobijem hotela odjekivao je smeh igrača, svi su bili spremni za šalu. Pošto sam se umorio od zanimanja tim slatkišima, pljunuo sam ih. I oni jesu pali nekome na glavu… Na Bajevićevu glavu!”.

Bajević je pobesneo.

“Okrenuo se i vikao – ko je to uradio?! Podigao je pogled i video Nerija Kastilja, a ne mene. ‘Brate, mrtvi smo’, rekao sam Neriju, koji mi je tada bio cimer”.

Nije odustajao, već je krenuo po sobama da istraži situaciju.

“Kastiljo mu je otvorio, a Bajević ga je pitao: ‘Reci mi, da li si ti?’. Hteo je da od njega izvuče odgovor, ali je Neri odgovorio da odrično. I ja sam isto poricao, a to ga je naljutilo”.

“Lagao sam, ne zato što sam ga se plašio, već zato što nisam hteo da preuzmem odgovornost. Uvek sam to radio, kroz čitav život i nisam postao drugačiji sa 32 godine. Prosto, to je bila moja poslednja sezona u klubu i znao sam da će, ako priznam, on to reći novinarima i onda će naći najbolji način da me skloni iz ekipe. Pobrinuo sam se da sakrijem sve tragove da sam ja to uradio”, opisao je Đovani.

Dres Olimpijakosa je nosio od 1999. do 2005. godine, dok je Bajević najpre bio u Pireju od 1996. do 1999., a potom je drugi mandat u Olimpijakosu imao od 2004. do 2005. godine.

Danas objavljeno

“Srbija nema kult reprezentacije kao Hrvatska – okupe se samo da bi bančili i pijančili”

D

Slovenija izbacila Makedonce sa Svjetskog prvenstva

D

Švajcarska napravila prvo mini-iznenađenje u Drugoj fazi SP

D

Ostavite komentar