Tradicionalni srpski specijalitet sa zanimljivim umakom savršen obrok za cijelu porodicu!
Sastojci:
– 500g pljeskavica (ili ćevapa)
– 2 paradajza
– 3 glavice mladog luka
– 2 čili papričice
– ½ veze korijandera – listovi ( ili peršuna)
– so i biber
– sok od 2 limete
– 3 kašike maslinovog ulja
Priprema:
Povrće operite i očistite. Skinite drške sa paradajza, a sa čili papričice očistite od semenki. Povrće iseckajte tako što ćete paradajz i krastavce iseći na kockice, a luk i čili papriku na kolutiće.
AKCIJSKA CENA Sveže pljeskavice i ćevape možete kupiti u IDEA prodavnicama po akcijskoj ceni od 379,99 dinara do 4. jula.
Korijander operite i odvojite listiće od stabljike.
Zatim pomešajte sve i začinite sokom od limete, posolite i pobiberite. Na kraju prelijte maslinovo ulje preko svega i stavite salsu u frižider da odstoji pola sata.
Za to vreme, zagrejte tiganj i ispržite pljeskavice ili ćevape.
Uz ovo jelo možete servirati i kriške somuna prepečene u rerni.